Oscar Pistorius on tagasi kohtus

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulus paraolümpiasportlane Oscar Pistorius on taas kohtusaalis ning peaks käesoleva nädala jooksul teada saama karistuse oma tüdruksõbra Reeva Steekampi tapmise eest.

Septembris langetas kohtunik Thokozile Masipa otsuse, et Pistoriust ei mõisteta süüdi teise astme mõrvas, sest ta ei teadnud, et teisel pool vannitoa ust olev Steenkamp tema laskudest surma võib saada. Samas teatas kohtunik, et kuna Pistorius siirdus ukse juurde siiski laetud relvaga ning tal oli plaanis seda kasutada, mõisteti ta süüdi ettekavatsemata tapmises. Lisaks määras Masipa, et kuni karistuse määramiseni võib Pistorius viibida vabaduses.

Karistuse määramise istung algaski taas täna ning Pistorius ilmus jälle kohtusse. Asjatundjate hinnangul peaks karistuse teatavakstegemiseni kuluma paar päeva, kuni kohus kuulab ära osapoolte argumendid ning langetab seejärel otsuse. Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste järgi võib Pistorius saada minimaalselt vaid tingimisi vanglakaristuse ja trahvi, aga maksimaalselt võib teda oodata kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles