Politsei esindaja: Lilleküla staadionil korda rikkunud Inglismaa fännid võivad saada eluaegse keelu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Inglismaa vaheline kohtumine, politsei ja fännid.
Eesti - Inglismaa vaheline kohtumine, politsei ja fännid. Foto: Liis Treimann

Politsei teatel võivad mitmed eile Tallinnas Lilleküla staadionil korda rikkunud briti vutifännid saada eluaegse keelu koondisemängudele.

Lilleküla staadionil peetud Eesti-Inglismaa jalgpallikoondiste EM-valikmängu eel rikkusid korda külalismeeskonna toetajad, kelle hulgast ligikaudu 30-liikmeline seltskond tungis staadionile ilma piletiteta. Politseiüksus suutis konfliktsete pealtvaatajate käitumise kontrolli alla saada ning nad viidi staadionilt minema.

«Turvameeskonna ja politsei koostöös toimetati mängu alguses staadionilt ära ligi 30 külalismeeskonna poolehoidjat, kel polnud piletit ning kes hõivasid teiste inimeste istekohti,» kommenteeris täna juhtunut politseitegevuste juht Elari Kasemets.

«Peamise ohuna nägime, et neile polnud tehtud turvakontrolli ning me ei saanud kindlad olla nende motiivides, samuti tekkisid neil konfliktsed sõnelused teiste pealtvaatajatega. Seetõttu reageerisime täie tõsidusega, neile tehti turvakontroll ning toimetati staadionilt ära. Pärast turvakontrolli talletasime nende isikuandmed, osa fännidest viidi selleks ka jaoskonda. Edastasime nende andmed Inglismaa politseile ja jalgpalliliidule. Suure tõenäosusega võivad paljud neist saada eluaegse koondisemängude külastamise keelu,» selgitas Kasemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles