Neljakordne vormel-1 sarja meister: Bianchi õnnetus ajas mind marru

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alain Prost.
Alain Prost. Foto: SCANPIX

Neljal korral vormel-1 sarjas maailmameistriks tulnud Alain Prost tunnistas üle-eelmisel nädalavahetusel Jaapani GP-l Jules Bianchiga toimunud raske õnnetuse järel, et ta ei mõista Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) käitumist.

59-aastane Prost tunnistas, et ei saa aru, kuidas FIA lubas raja kõrvale toimetama suure rajatraktori samal ajal, kui võidusõit alles kestis. «Ma ei taha tekitada FIA-ga mingisugust poleemikat, sest austan nende tööd selles vallas, mida on 20 aastaga suudetud turvalisuse valdkonnas teha,» rääkis Prost. «Autod ja rajad olid korras (st turvalised- toim.) ja oli jäänud vaid üks asi: see kuradi rajatraktor rajal. Ma olin maruvihane, olin sellest õnnetusest tõsiselt šokeeritud,» pahandas Prost FIA-ga.

Marussia sõitja Jules Bianchi viibi endiselt Jaapanis haiglas koomas pärast seda, kui tema masin kaotas juhitavuse ja sõitis otsa raja ääres konkurendi Adrian Sutili autot äravedavale rajatraktorile. Prost väitis, et õnnetus oleks võinud ära jääda, kui võistluse korraldajad oleksid kohe pärast Sutili õnnetust saatnud rajale turvaauto.

«Saan aru, et on olemas kindlad protseduurireeglid, aga ilmastikuolud läksid aina halvemaks ja rohkema vihmaga läks nähtavus väga halvaks. Ei saa langetada sama otsust heades ja halbades ilmastikuoludes. Sellises olukorras - eriti, kui võtta arvesse FIA kogemust turvalisuse tagamisel - oleks pidanud olema nullrisk,» lisas Prost.

«Kui tegemist oleks minu pojaga, siis ma ei tahaks, et selline õnnetus juhtuks rajatraktori tõttu; seetõttu ma ei suudagi seda aktsepteerida,» lõpetas Prost oma arvamusavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles