Võrkpalli maailmameistriks krooniti USA naiskond

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA võrkpallinaiskond
USA võrkpallinaiskond Foto: SCANPIX

Naiste võrkpalli maailmameistriks krooniti pühapäeva hilisõhtul USA, kes alistas finaalis tulemusega 3:1 (25, 20, -16, 24) Hiina. Ameeriklannade treener Karch Kiraly ütles mängu järel, et tuldi tegema ajalugu ja saadi sellega hakkama.

«Oli raske võitlus, hiinlannad ei andnud isegi kaotusseisu jäädes kordagi alla,» sõnas Kiraly finaalmängu kohta. Turniiri parimaks mängijaks valitud Kimberly Hill oli ühteviisi õnnelik nii esikoha kui MVP auhinna üle: «Olen ekstaasis, olen õnnelik ja ei suuda uskuda, et see on tõsi.»

Naiskonnad olid finaalis statistiliste näitajate poolest üsna võrdsed, ameeriklannade ülekaal oli tuntav vaid blokis (14:9). Võitjate resultatiivseim oli finaalis 20 punkti kogunud Hall, kaotajaile tõi sama palju punkte Chunei Zeng, vahendab volley.ee.

Pronksmedalid riputati Brasiilia naiste kaela, pronksimängus alistati napilt 3:2 korraldaja Itaalia. Brasiillannad alustasid kohtumist võimsalt ja võitsid kaks esimest geimi mäekõrguse ülekaaluga 25:15 ja 25:13.

12 800 pealtvaataja rõõmuks aga Itaalia ärkas ja viigistas kahe järjestikuse 25:22 geimivõiduga seisu. Otsustavas vaatuses oli sambamaa pallivõlurite ülekaal jällegi ilmne - 15:7. Brasiillaste peatreener Brazil Zé Roberto ütles mängujärgsel pressikonverentsil, et täna oli justkui kaks erinevat mängu: «Kahes esimeses geimis mängisime hästi kaitses, blokis ja kontrarünnakul. Seejärel hakkasime aga vastu võtma halbu otsuseid ja Itaallannad muutsid oma mängu. Otsustavas geimis sai määravaks meie tugevam palling.»

Lõplik paremusjärjestus:

1. USA, 2. Hiina, 3. Brasiilia, 4. Itaalia, 5. Venemaa, Dominikaani Vabariik, 7. Jaapan, Serbia, 9. Saksamaa, Türgi, 11. Belgia, Bulgaaria, 13. Horvaatia, Holland, 15. Aserbaidžaan, Kasahstan, 17. Argentiina, Kanada, Tai, Puerto Rico, 21. Tuneesia, Kamerun, Mehhiko, Kuuba

MM-finaalturniiri unistuste naiskond:

Parimad nurgaründajad: Ting Zhu (Hiina) ja Kimberly Hill (USA)

Parimad temporündajad: Thaisa (Brasiilia) ja Junjing Yang (Hiina)

Parim diagonaalründaja: Sheilla (Brasiilia)

Parim sidemängija: Alisha Glass (USA)

Parim libero: Monica DeGennaro (Itaalia)

MVP: Kimberly Hill (USA)

Ausa mängu auhind: Brasiilia treener Ze Roberto

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles