Soome meistriliiga parim punktitooja on eestlane

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar TTÜ meeskonna särgis.
Mart Tiisaar TTÜ meeskonna särgis. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaks Eesti nime troonib pärast kolme-nelja vooru Soome võrkpalli meistriliiga statistikatabelite tipus. Need on Mart Tiisaar ja Karl Külaots, kellest viimane esindab küll Soome järelkasvukoondist. Tiisaare koduklubi Kuopio LEKA Volley on võitnud kõik kolm seni peetud kohtumist, kaks esimest seejures nimeka Pielavesi Sampo üle. Tiisaare keskmine punktisaak liigas on ülivõimas – 24,3 p.

Avamängus Sampoga (3:1) kodus tõi Tiisaar (22a-205 cm) 22 punkti 58 % juures, sh neli blokki. Kordusmängus võõrsil (3:0) sai Tiisaar lühikese mänguga kirja lausa 27 punkti (+21) 51 % juures. Nädalavahetusel alistati kunagine liiderklubi Rantaperkiö Isku 3:1, sealt Tiisaarele 24 punkti (+11) 44 % juures, vahendab volley.ee.

Karl Külaots (20-197) on Soome U20 koondise liige, universaal ja koduklubis Korson Veto pigemi diagonaalründaja rollis. Noorusest hoolimata on ta klubi liidreid ning rünnakute lõpetaja.

Korso kolmetunnine mäng

KoVe alustas hooaega kahe võiduga ühe autsaideri Joensuu Riento üle (3:0 ja 3:1), laupäeval aga kogeti kodus kaotusvalu, kui kolm tundi kestnud mängus alistuti Sampole 2:3 (viies geim 14:16). Külaots kogus 25 punkti (+17) 43 % juures.

Vantaa linnaosa pisike võistkond, kus 400-500 pealtaatajat on tõesti suur arv, kurvastas põhjusega, kuid toibus hästi. Pühapäeval võõrustati Iskut Oulu Ettat ning võideti 3:0 (21, 27, 23). Esimese geimi lõpetas Külaotsa ässpalling, mis ongi üks tema trumpe. Punkte mängu lõpuks 13 (+6).

Külaots on paremaks saanud

KoVe peatreener Petri Sainio sõnul imetles ta meeskonna võitlusvaimu terve nädala lõikes. Külaotsa kohta lausus ta: „Karl on panustanud treeningutel ja kontrollmängudes löökide kvaliteeti ning tulemus oli täna näha, eriti kolmandas geimis.“

Külaots on punktitoojate edetabelis 11. kohal keskmiselt 16 punktiga. Blokkide osas on nii ema kui isa poolt Eesti juurtega mees neljas, serviässade pingereas aga esimene. KoVe on tabelis kümne punktiga esimene, LEKA ühe vähem peetud mängu juures teine. Kolmapäeval on kavas Kuopio LEKA kohtumine VaLePa-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles