Bianchi isa: iga kord, kui telefon heliseb, kardame surmateadet

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sõitjate toetushetk Jules Bianchile enne Sotši etapi starti.
Vormel-1 sõitjate toetushetk Jules Bianchile enne Sotši etapi starti. Foto: SCANPIX

Nädalapäevad tagasi Suzuka vormel-1 etapil raske avarii teinud ja ränki ajuvigastusi saanud vormelisõitja Jules Bianchi isa Philippe lausus Itaalia ajalehele Gazzetta dello Sport, et usub oma poja võimesse elu nimel võidelda.

«Olukord on meeleheitlik. Iga kord, kui telefon heliseb, teame, et kõne võib tulla haiglast, kust teatatakse: Jules on surnud. Esialgu öeldi meile, et esimesed 24 tundi on tähtsaimad. Siis räägiti 72 tunnist. Ja nüüd võitleb Jules ikka veel. Olen kindel, et ta ei anna alla. See on tema elu tähtsaim kvalifikatsiooniring ja ta lõpetab selle,» lausus Philippe Bianchi.

Isa sõnul suhtleb ta koomas viibiva pojaga pidevalt. «Usun temasse. Räägin temaga. Tean, et ta kuuleb mind. Arstide sõnul on ime seegi, et ta üldse elus on – keegi pole nende sõnul nii ränka avariid üle elanud. Aga Jules ei anna alla. Tema treener Andrea ütles: kui on üks inimene, kes suudab sellest tahtejõuga välja tulla, on see Jules,» lisas ta.

Philippe Bianchi sõnul on nädalaga purunenud kogu nende perekonna senine elu. «Mõtled, et mida me siin teeme? Oleme kodust väga kaugel. Ehk saame Julesi Tokyosse viia, kui tema seisund veidi paraneb? Nii oleks lihtsam. Aga kes teab, millal see juhtub ja kas üldse juhtub. Midagi kindlat pole. Peame vaid ootama. Siin haiglas on kõik nii meeldivad, kuid kahjuks ei räägi mitte keegi inglise keelt,» kirjeldas Bianchi seenior olukorda Yokkaichi haiglas, kus tema poeg praegu viibib.

Philippe Bianchi sõnul liigutas teda hingepõhjani teiste vormel-1 sõitjate toetus. Sel pühapäeval peetud Sotši etapil kogunesid kõik sõitjad enne starti ringi ja pühendasid hetke Bianchile. «Ma pole varem midagi sellist näinud. See puudutas meid tugevalt. Nii paljud neist on minuga ühendust võtnud – Fernando Alonso, Jean-Eric Vergne, Felipe Massa. Lewis Hamilton kirjutas väga ilusa kirja, kus ütles, et kui saab kuidagigi toeks olla, on ta valmis kohe kohale tulema. Ka Valentino Rossi ja Marc Marquez Moto GP sarjast võtsid ühendust. Usun, et Jules tajub seda armastust ja positiivset energiat.»

Bianchi sõnul pole ta poja õnnetuse videot vaadanud ega kavatsegi seda teha. «See ajaks mu hulluks. Vajan praegu positiivset energiat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles