Video ja galerii: staadioni kohale saadetud droon põhjustas Serbia-Albaania mängus kaose

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgradis peetud Serbia ja Albaania vaheline jalgpalli EM-valikmäng tuli avapoolaja lõpus 0:0 viigiseisul katkestada, sest mängijad läksid omavahel kähmlema.

Segaduse algatas avapoolaja viimastel minutitel staadioni kohale ilmunud ja sinna tiirutama jäänud droon, mille külge oli seotud Albaania lipp kirjaga «põlisrahvus». Seejuures oli lipul Albaania territooriumina kujutatud ka Kosovo piirkonda. Inglasest väljakukohtunik Martin Atkinson, kes oli pidanud kohtumise korra juba tribüünidel põletatud rakettide tõttu katkestama, peatas mängu taas.

Serblasel Stefan Mitrovicil õnnestus drooni küljes rippunud lipp kinni püüda ning seejärel asus ta ka drooni taevast alla sikutama, kuid see ei meeldinud Albaania mängijatele, kes tormasid oma lippu kaitsma ning Mitrovici käest päästma. Üleüldise rüseluse järel otsustas Atkinson meeskonnad riietusruumi rahunema saata, teel sinna pildusid Serbia fännid Albaania mängijaid tribüünilt kõikvõimalike kättejuhtunud esemetega. Pisut hiljem teatati ametlikult, et kohtumist ei jätkatagi.

Kahe riigi omavahelised suhted on ajalooliselt väga pingelised ja plahvatusohtlikud, kuna mõlemad riigid tülitsevad kahe vahel asuva Kosovo piirkonna pärast. Valdavalt albaanlastest koosneva elanikkonnaga Kosovo püüdleb iseseisvuse poole, Serbia keeldub neid aga iseseisva riigina tunnustamast. Tänase mängu eel oli Serbia esialgu nõus lubama tribüünidele vaid neid albaanlasi, kellel on ette näidata Albaania pass. See tähendanuks aga, et enamikul Kosovo elanikel oleks kohtumine nägemata jäänud. Viimaks otsustas UEFA, et tänasele mängule ei lubata üldse Albaania fänne ning järgmisel aastal Tiranas peetavale kohtumisele ei lasta omakorda serblasi.

Videot droonist ja järgnenud madinast on võimalik näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles