Tombak asub Euroopa ratturite edetabelis eestlastest kõrgeimal positsioonil

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak .
Janek Tombak . Foto: Raigo Pajula.
Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu EuroTouri edetabelit juhib itaallane Stefano Garzelli (Acqua Sapone - Caffe Mokambo) 455,2 punktiga, eestlane Janek Tombak(Mitsubishi Jartazi) asub eestlaste kõrgeimana 43. kohal.

Tombak on kogunud 182 punkti, vahendab Eesti Jalgratturite Liit.

Sel aastal pole Tombak nii stabiilne olnud, kui eelmisel, mil ta lõpetas hooaja edetabeli üheksanda kohaga. Sellelt hooajalt on Tombakul ette näidata vaid üks Prantsusmaa karikaetapi võit märtsikuust.

Tombak valmistub septembris Itaalias Vareses toimuvateks maailmameistrivõistlusteks, kus rada peaks talle väga hästi sobima. Eilne kaheksas koht esimese kategooria Belgia ühepäevasõidult näitas, et Tombaku vorm on tõusuteel.

Suure arenguhüppe on teinud ka Läti profiklubis Rietumu Bank Riga pedaaliv 26-aastane Mart Ojavee, kes on edetabelis tõusnud juba 103. kohale. Ojavee on võitnud sel aastal kolm UCI kategooria võidusõitu ning saanud veel ka kaks poodiumikohta.

Teistest eeslastest on Jaan Kirsipuu (CFC Spordiklubi) 239., Kalle Kriit (Mitsubishi Jartazi) 265., Allan Oras (Arctic Sport Club) 809., Andrus Aug (Arctic Sport Club) 836, Markku ainsalu (Rietumu Bank Riga) 905., Gert Jõeäär (CFC Spordiklubi) 905., Silvar Kibur (Rietumu Bank Riga) 1147. ja Andre Aduson (CFC Spordiklubi) 1216.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles