Šokeeritud Marussia meeskond: Bianchi õnnetus ei olnud meie süü

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi masin Sotši etapil.
Jules Bianchi masin Sotši etapil. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitev Marussia meeskond vastas eile esitatud süüdistusele, mille järgi kästi Jaapani GP-l raske avarii teinud ja rajatraktorile otsa sõitnud Jules Bianchil vahetult enne õnnetust kiirust lisada. Marussia meeskond kinnitas, et sellist käsku ei antud ning tiim ei ole õnnetuses süüdi.

Saksamaa väljaanne Sport Bild ja mitmed portaalid avaldasid eile infot, justkui oleks Marussia võistkond käskinud Bianchil hoolimata raja ääres lehvinud kollastest lippudest kiirust lisada. Bildi väitel on neil selle kohta olemas ka vastavasisulise raadiokorralduse lindistus, mis tõestaks, et kehvade ilmastikuolude tõttu oma masina üle kontrolli kaotanud ja raja ääres Adrian Sutili masinat ära transportinud rajatraktorile otsa sõitnud Bianchi õnnetus oli tiimi süü.

Täna avaldas Marussia meeskond ametliku avalduse, kus kommenteeritakse neile esitatud süüdistusi. «Marussia F1 meeskond on šokeeritud ja vihane selliste süüdistuste esitamise tõttu. Ajal, kui sõitja on kriitilises seisus haiglas ja meeskond on teinud selgeks, et meie kõrgeim prioriteet on Julesi ja tema perekonnaga arvestamine, on väga vaevaline vastata Julesi õnnetuse asjaolusid puudutavatele kuulujuttudele ja ebatäpsele infole. Kuna aga sellised süüdistused on täiesti väärad, ei ole meeskonnal muud alternatiivi kui neid süüdistusi kommenteerida,» algas Marussia avaldus.

«Esmalt süüdistus number üks, mille järgi Jules ei alandanud kiirust, kuigi lehvisid kollased lipud. See on ümberlükkamatu fakt, mida meeskond tõestas kaugmõõtmise abil ja esitas vastavad tõendid ka Rahvusvahelisele autoliidule (FIA). Sotši etapil reedel, 10. oktoobril peetud pressikonverentsil kinnitas FIA võidusõiduboss Charlie Whiting, et meeskond on esitanud sellised andmed ning ta ise on neid vaadanud ja kinnitanud, et Jules vähendas kiirust,» seisis Marussia avalduses.

«Mis puudutab teist süüdistust (et meeskond andis kollastest lippudest hoolimata Bianchile käsu kiirust tõsta- toim.), siis FIA-le on saadetud Julesi ja meeskonna vahel peetud raadioside täielik koopia ning selle kirjalik versioon. Nii audiolindistusest kui ka kirjalikust variandist on väga selgelt aru saada, et Julesi õnnetusega lõppenud ajavahemikus ei olnud ühtegi hetke, kui meeskond oleks ärgitanud Julesi kiiremini sõitma või oleks tehtud kommentaare, et ta oleks pidanud seda tegema,» selgitas meeskond olukorda.

Marussia avaldus lõppes sooviga, et pärast süüdistuste ja spekulatsioonide ümberlükkamist suudetakse keskenduda kõige olulisemale ehk Bianchi ja tema perekonna toetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles