Tolmoff ja Must pidasid maailma tippudega tasavägise heitluse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Marianne Loorents

Sulgpallurid Kati Tolmoff ja Raul Must jätkasid võistlust 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga Denmark Openil. Taani võistlus kuulub sulgpalli viie kõrgeima kategooria turniiri hulka ning esmakordselt jõudis sellisel turniiril nii mees- kui naisüksikmängus Eesti sulgpallur 32 parima sekka.

Raul Musta vastaseks oli maailmaedetabelis 18. kohal asuv Tai sulgpallur Tanongsak Saensomboonsuk. Edetabelis 83. kohal olev eestlane pidas võitlusliku mängu ning sai geimivõidu, kuid kogu mäng kuulus Saensomboonsukile 21-18, 7-21, 21-12. Must võttis mängu kokku: «Esimeses geimis ei saanud ma mängu kohe sisse. Vastane mängis kiirema tempoga kui mängijad, kellega tavapäraselt võistlen. Teine geim kuulus kindlasti minu parimate esituste hulka. Kolmandas geimis olid pallivahetused head, kuid tema suutis need paremini punktideks realiseerida.»

Edasi on eesmärgiks mängida rohkem tugevaid turniire ja tugevdada üldfüüsilist vormi, need on Musta sõnul võtmekohad, et hakata maailma kahekümne parima hulka kuuluvaid sulgpallureid võitma. Selleks on aga vaja leida senisest rohkem võimalusi käia ka Aasias tippturniiridel ning kaasata treener võistlusreisidele, lisas ta.

Kati Tolmoff kohtus mulluse maailmameistri Ratchanok Intanoniga ning pidi leppima kaotusega 13-21, 12-21. Tolmoffi sõnul suutis Tai sulgpallur oma taktika peale suruda: «Talle meeldib aeglane mäng, mulle sobivad paremini kiiremad ja pikemad pallivahetused. Erineva mängustiiliga vastaste vastu edukas olemiseks vajan rohkem võistluspraktikat.» Kokkuvõttes jäi vaid päev enne võistlust kvalifikatsiooniturniirile pääsemisest teada saanud Tolmoff turniiriga rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles