FIA saatis Bianchi õnnetuse uurimiseks kõikidele meeskondadele üleskutse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk, kui Jules Bianchi sõitis rajatraktorile otsa.
Hetk, kui Jules Bianchi sõitis rajatraktorile otsa. Foto: www.liveleak.com

Vormel-1 sarjas jätkub endiselt segadus Jaapani etapil raske avarii teinud Jules Bianchi õnnetuse ümber ning asjaolude selgitamiseks on Rahvusvaheline Autoliit (FIA) saatnud kõikidele F1 sarja meeskondadele kirja, milles palutakse Marussia sõitja avarii kohta leiduvat informatsiooni jagada.

FIA moodustas Suzuka ringrajal toimunud raske õnnetuse uurimiseks eraldi komisjoni ning pärast seda, kui Marussia meeskond lükkas eile vihaselt ümber neile esitatud süüdistused Bianchi õnnetuse põhjustamise kohta, saadeti kõikidele meeskondadele laiali kiri, kus palutakse abi avarii uurimisel.

Kirjas palutakse FIAle saata «igasugust informatsiooni, mis teil seoses kõnealuse õnnetusega võib leiduda, ning kõikvõimalikke dokumente, tunnistusi ja asjakohast infot, mis võiks uurimiskomisjoni huvitada».

FIA loodab uue informatsiooni abil selgeks teha, mis juhtus vahetult enne seda, kui Bianchi kaotas vihmastes oludes oma masina üle kontrolli ja sõitis rajalt välja, põrutades suurel kiirusel otsa raja ääres olnud rajatraktorile. Marussia meeskonda süüdistati õnnetuse põhjustamises, sest väidetavalt palus meeskond enne õnnetust Bianchil kiirust lisada; tiim lükkas oma eilses avalduses sellised süüdistused ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles