UEFA esitas löömingu tagajärjel Serbiale viis ja Albaaniale kaks süüdistust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia ja Albaania vaheline EM-valikmäng lõppes suure kaosega, kui staadioni kohale saadeti Albaania lippu kandnud droon ning mängijad seejärel omavahel kähmlema läksid.
Serbia ja Albaania vaheline EM-valikmäng lõppes suure kaosega, kui staadioni kohale saadeti Albaania lippu kandnud droon ning mängijad seejärel omavahel kähmlema läksid. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) võttis kokku Serbia ja Albaania vahelises EM-valikmängus toimunud sündmused, mis viisid avapoolaja lõpus kohtumise katkestamiseni.

Serbia alaliidule esitati distsiplinaarsüüdistus viiel põhjusel - pealtvaatajad süütasid tribüünil ja loopisid väljakule pürotehnikat, publikus puhkesid rahutused, mitu pealtvaatajat jooksis väljakule, mängukorraldus oli puudulik ja publikust sihiti albaanlasi laserkiirega. Albaania alaliidule pannakse aga süüks soovimatust mängu jätkata ning lubamatu sisuga loosungi eksponeerimist. UEFA distsiplinaarkomisjon teeb otsuse teatavaks 23. oktoobril.

Serbia ja Albaania vahel teisipäeva õhtul peetud EM-valikmäng jäi pooleli avapoolaja lõpus seisul 0:0, kui staadioni kohale ilmus Albaania lippu ja provokatiivset loosungit kandnud droon. Serblane Stefan Mitrovic tõmbas platsi kohal lehvinud loosungi alla, mispeale teda ründasid Albaania mängijad, serblased tõttasid aga omakorda Mitrovici kaitsma. Mitmel Serbia huligaanil õnnestus platsile tungida ning Albaania mängijaid hoopidega kostitada, enne kui albaanlased riietusruumidesse põgenesid.

Belgradi publik loopis neid selle käigus kõikvõimalike kättesattunud esemetega ning pärast nõupidamist väljakukohtuniku Martin Atkinsoniga andis Albaania koondis teada, et ei soovi mänguga jätkata, kuna jalgpallurid ei tunne end platsil turvaliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles