Ebolahirmus Maroko tahab Aafrika Rahvuste Karikaturniirist loobuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria koondis tähistamas Aafrika meistritiitlit.
Nigeeria koondis tähistamas Aafrika meistritiitlit. Foto: SCANPIX

Maroko on mõista andnud, et tahab loobuda 2015. aastal alguses korraldatavast jalgpalli Aafrika Rahvuste Karikaturniirist ehk Aafrika meistrivõistlustest. Riiklik alaliit saatis eelmisel nädalal Aafrika Jalgpalli Liidule sellesisulise ametliku kirja, kus soovitakse turniiri ärajätmist. Alternatiividena pakutakse uue korraldajamaa leidmisele lisaks turniiri edasilükkamist järgmisesse aastasse või Marokole hoopis 2017. aasta turniiri korraldusõiguse andmist.

Maroko spordiminister Mohamed Ouzzine täpsustas The Guardiani vahendusel, et riik ootab esmalt Maailma Tervishoiorganisatsiooni (WHO) raportit ja soovitusi. «Muretseme Aafrika tervise pärast ning peame WHO ettepanekuid kuulda võtma. Täielikku turvalisust pole muidugi iial võimalik tagada, aga saame võtta vajalikke meetmeid muutmaks eesootavat turniiri jalgpallipeoks, Aafrika vendade kokkusaamispaigaks. Arvestades praegust ebolaohtu on meil tekkinud kahtlus, kas niisugune pidu oleks võimalik,» lausus Ouzzine.

Aafrika Rahvuste Karikaturniirile oodatakse 200 000 ja 400 000 vahemikku jäävat publikuhulka, Ouzzine’i sõnul võib see arv ulatuda koguni miljonini. «Meile külla sõitvate meeskondade jälgimisega pole probleemi, kuid ma ei usu, et ükski riik suudaks jälgida sellist hulka fänne,» lisas Ouzzine. «Rahalistele probleemidele leiaksime lahenduse, kuid mis maksab raha inimelude kõrval?»

Turniiri võõrustamise osas on huvi üles näidanud Sudaan ja Egiptus, võimalik on ka turniiri andmine 2013. aasta korraldajatele Lõuna-Aafrikale. Samuti on korraldajamaa kandidaadiks Ghana, kelle spordiministri Mahama Ayariga sõnul on Aafrika Jalgpalli Liit teinud neile juba ka vastava ametliku ettepaneku eeldusel, et Maroko tõepoolest korraldamisest loobub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles