Vanglaautoriteedi kurjakuulutav sõnum: Pistorius on märgitud mees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistoriusel on, mida karta.
Oscar Pistoriusel on, mida karta. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika veterankurjategija Khalil Subjee, kes juhib kurikuulsat rühmitust nimega 26s, saatis kohtu all olevale paraolümpialasele Oscar Pistoriusele kurjakuulutava sõnumi.

«Kui keegi arvab, et võib siia tulla ja elada nagu kuningas, on ta märgitud mees. Kui ta arvab, et tuleb siia ja lehvitab raha, et saada endale arvuti ja mobiiltelefon ja ilus elu, siis peab ta teadma, et kuni mina elus olen, seda ei juhtu,» kuulutas Kindrali hüüdnime kandev 47-aastane Subjee, kes on oma elust viimased 33 (!) aastat vanglas veetnud. «Kui ta seda üritab, võtame ta maha.» Praegu viibib Subjee Pretorias Kgosi Mampuru vanglas.

Pistoriuse advokaat Barry Roux luges ühes ajalehes ilmunud Subjee ähvarduse kohtus ette kui tõendi selle kohta, et tema klient on vangimõistmise korral suures ohus. Pistorius saab sel nädalal teada oma karistuse kallima Reeva Steenkampi tapmise eest. Kui esialgu esitati jooksjale süüdistus mõrvas, siis septembris mõisteti ta selles küll õigeks, ent jäeti süüdi tapmises. Sportlane on tunnistanud, et tulistas Steenkampi, kuna pidas teda murdvargaks. Pistoriuse karistus võib ulatuda tingimisi vangistusest või ühiskondlikult kasulikust tööst 15 vangla-aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles