Uue tiimi ootuses Leok õpetab krossipoisse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok sõiduhoos.
Tanel Leok sõiduhoos. Foto: Erakogu

Eesti parim krossisõitja Tanel Leok tegeleb uueks hooajaks töökoha otsimisega ja tõelise motokrossifännina ka uue põlvkonna kasvatamisega.  

Motospordi ringkondades on spekuleeritud, et tänavuse MM-hooaja kõigest 18. kohaga lõpetanud Leok ja aastaid Soomes elanud eestlane Harri Kullas kuuluvad tuleval hooajal ühte meeskonda. Kusjuures Leok jätkaks MX GP klassis ja Kullas MX2 sarjas, kus temagi teenis tänavu 18. koha.

Leok möönis, et selline variant oli või on õhus, kuid midagi kindlat veel pole ja seepärast ei saa ta ka uuest hooajast rääkida. Suure tõenäosusega selgub karjääri jooksul kolm MM-etappi võitnud mehe tulevik lähinädalatel.

Leoki hooaeg kujunes varasematest kesisemaks vigastuste tõttu. Lõpuks otsustas aga tema meeskond, et kahel viimasel MM-etapil ei osaleta.

Kuigi töökoht pole veel päris selge, ei istu Leok niisama. Tema päevi täidavad üldfüüsiline treening ja noorte krossipoiste juhendamine.

«See oli lapsevanemate soov, et ma võimaluse korral  noori aitaksin. Kui ma Tallinna kanti tulen, teen noortele ka mõned treeningud,» rääkis Leok. «Tavaliselt käib ühel treeningul viis-kuus poissi. See on paras hulk, et jõuaksin neid kõiki jälgida. Ega ma ole oma trenne kusagil eriti reklaaminud.»

Treeningud on toimunud Tallinna ümbruse radadel Uuesalus, Mardus ja Keilas. Leoki sõnul aitab ta poistel leida õiget sõiduasendit, kohandab sõidutehnikat ja jälgib neid ka pikemal sõidul.

«Õpetan neile samu asju, mida olen kunagi ise õppinud,» lausus ta ja lisas, et noorte krossipoiste utsitamine on talle igati meelepärane tegevus. «Mulle meeldib kõik, mis on seotud motokrossiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles