Läti korvpallliit küsib Eestilt vähemalt 100 000-eurost tagatisraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Korvpalliliidu presidendi Jüri Ratase sõnul küsib Läti korvpallialaliit Eestilt vähemalt 100 000 euro suurust garantiiraha, juhul kui Eesti soovib järgmise aasta korvpalli EM-il võistelda Riias Lätiga samas alagrupis.

«Läti on väga selgelt öelnud oma viimase sõna meile ja praegu on väga selgelt pall meie väravas,» kommenteeris Ratas BNS-ile Läti korvpallialaliidu nõuet Eestile. «Seal on rohkem kui neli nulli ja sellise väikese ajaga leida partnereid on üsna keeruline.»

Ratase sõnul on Läti alaliidu ettemaksunõue fikseeritud kuupäevalise täpsusega ning pole selge, kas Eestil on rahalisi kohustusi võimalik kaasfinantseerijate vahel ära jagada või mitte. «Mulle tundub, et Eesti ettevõtlussektoris korvpalli üsna tugevalt armastatakse. Ettevõtjad on olnud päris mõistlikud ja soovivad Eesti korvpallifännidele ja toetajatele anda seda võimalust, et nad näeksid Eesti koondist järgmise aasta septembri alguses Lätis.»

Läti korvpallialaliit soovib, et Eesti kindlustaks rohkem kui 5000 pileti ostmise järgmise aasta korvpalli EM-i mängudele.

Järgmise aasta EM-i finaalturniir pidi algselt toimuma Ukrainas, kuid geopoliitiline olukord tingis mängude korraldusõiguse jagamise Prantsusmaa, Horvaatia, Saksamaa ja Läti vahel. Seejuures peetakse kõik otsustavad kohtumised Lille'is, Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles