Eesti Korvpalliliidu otsus: EM-finaalturniiri mängud peetakse Lätis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis tähistamas EM-finaalturniirile pääsemist.
Eesti korvpallikoondis tähistamas EM-finaalturniirile pääsemist. Foto: Andres Haabu

Eesti Korvpalliliit nõustus reede pärastlõunal Läti Korvpalliliidu tingimustega tuleva aasta EM-finaalturniiri alagrupiturniiri kohta, oodata jääb vaid lätlaste lõplikku kinnitust.

Seega saab Eestist suure tõenäosusega Läti alagrupikaaslane, ülejäänud vastased selguvad loosimisel, mis toimub 8. detsembril Pariisis. Finaalturniir toimub 5.-20. septembril 2015.

«Täna laual oleva ettepaneku kohaselt broneerib Läti pool Eesti Korvpalliliidule igaks mänguks 3500 piletit ehk kokku alagrupiturniiriks 17 500 piletit,» selgitas alaliidu president Jüri Ratas pärast vintsutavaid läbirääkimisi.

Lätlased loodavad lisaks Eestile alagruppi saada ka Leedut, kes on paigutatud loosimise eel tugevaimasse gruppi. Kuna sealt aga Prantsusmaa ja Horvaatia on endale valiku juba teinud, jääb fortuunal valida vaid Leedu ja Hispaania vahel. Seega tõenäosus Lätil Leedu saada on 50 %.

Eesti oleks võinud sattuda Riias mängitavasse alagruppi ka läbi loosi, aga tõenäosus sel juhul olnuks üks neljale, 25 %. «Leidsime, et sportlikus ja majanduslikus  mõttes ning oma arvukaid fänne silmas pidades on Riia meie jaoks parim lahendus,» lisas Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Eesti Korvpalliliit ootab kokkuleppele kinnitust ehk Läti poolelt lepingu allakirjutamist hiljemalt teisipäevaks.

Alaliidu president ja peasekretär tänavad ettevõtteid ja isikuid, kes otsustavatel momentidel lisasid usku ja toetust otsustamaks Läti pakkumise kasuks. Vajalik lahendus leiti vähem kui 24 tunniga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles