Hartingu karm viide dopingupatusele tõi tulu?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 100 m 9,77ga läbinud Justin Gatlin aasta kolme parema meessportlase sekka ei mahtunud.
Tänavu 100 m 9,77ga läbinud Justin Gatlin aasta kolme parema meessportlase sekka ei mahtunud. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel ketteheitemaailmas esinumbriks olnud sakslane Robert Harting valiti sel aastal kümne parema meeskergejõustiklase sekka, kelle seast valitakse hiljem parim. Toonase valiku järel palus Harting end aga nimekirjast eemaldada, kuna kandidaatide seas oli ka karjääri jooksul dopinguga patustanud sprinter Justin Gatlin. Nüüd on alles jäänud kolm kandidaati ning nende seas Gatlinit enam ei ole.

«Palun IAAFi, et nad mind nimekirjast maha võtaksid. Sinna pääsemine on suurepärane, ent kui ma kandideerin koos endise dopingusportlasega ja see on põhjus, miks palun ennast sellest nimistust eemaldada,» teatas Harting kuu alguses.

Kolme parema sekka pääsesid sel aastal lõpuks Katarist pärit kõrgushüppaja Mutaz Essa Barshim, teivashüppes sisetingimustes maailmarekordi püstitanud prantslane Renaud Lavillenie ning maratonis maailmarekordi jooksnud keenialane Dennis Kimetto.

Naistest pääsesid kolme parema sekka Uus-Meremaalt pärit Valerie Adams, etiooplanna Genzebe Dibaba ning hollandlanna Dafne Schippers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles