Astana maine on tugevalt kahjustatud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Astana dopingujuhtumid panevad kõik ses meeskonnas sõitvad ratturid kehva seisu, rääkis taanlane  Jacob Fuglsang kodusele meediale. «Kolme klubikaaslase vahelejäämine on väga halb. Mida rahvas ja fännid nüüd minust mõtlevad?»

Juhtub Astana kaotama World Touri litsentsi, kavatseb Fuglsang meeskonnast lahkuda, kuid tunnistab samas, et nõnda hilja sügisel on raske leida tugevat tiimi, kel oleks sobiv kalender ning kust saaks tasemele vastava töötasu.

«Ma pole veel uut lepingut alla kirjutanud, sest ei taha olla vähemalgi määral seotud dopinguga. Loodan siiski, et Astanas on nüüd kõik kontrolli all,» sõnas Fuglsang.

Astana juht Aleksandr Vinokurov rääkis Kasahstani meediale, et temalegi oli ratturite vahelejäämine šokk. «Meie arstid kontrollisid vendade Iglinskite verenäitusid, kuid need olid korras. Kasahstani spordikomitee on moodustanud komisjoni, mis hakkab asja uurima – kuidas EPOt hangiti ja manustati. Veel kord: Astana pole dopinguga seotud, vaid järgib kõiki reegleid, samas on meie ja Kasahstani rattaspordi maine saanud tugevalt kahjustada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles