Mäng tiitlile: suur vastasseis võib saada otsustavaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
Marko Kristal Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel seisab täna ees hooaja seni kõige tähtsam kohtumine, kui vastamisi lähevad tiitli eest heitlevad tabeliliider FC Levadia ja nende lähim jälitaja FC Flora. Pärast seda matši jääb mõlemal pidada veel vaid kolm kohtumist ehk tänasel mängul on tiitliheitluse seiskohast tähtis roll.

Levadial on liidrina koos 75 punkti ja Floral teisena 73 silma. «Kõik mehed on terved ja valmis. Vaadates hooaja senist käiku, võib öelda, et on tegemist on siiamaani kõige tähtsama mänguga,» märkis Flora juhendaja Norbert Hurt.

«Meel on rõõmus ja mehed on mänguks valmis. Kõik ju teavad, mille peale mängitakse. Floras ollakse ka kindlasti hästi valmis. Pärast (Sergei) Mošnikovi liitumist on neil ründeteravust juurde tulnud,» vastas omalt poolt Levadia loots Marko Kristal.

Tänane mäng on Kristali jaoks aga omapärane. Eelmises voorus Nõmme Kalju vastu saatis kohtunik Levadia juhendaja pingilt ära ja seega peab ta nüüd kandma karistust. Vastavalt Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjoni otsusele määrati Kristalile ühemänguline juhendamiskeeld.

«Kaks tundi enne kohtumise algust tohin viimast korda meeskonnaga kontaktis olla ja seejärel pean endale ise mingi koha leidma,» rääkis Kristal teda ees ootavatest tegemistest. «Karistus tuleb ära kanda ning küll ma istumiskoha saan. Mängu lähen kindlasti vaatama!» viskas Levadia juhendaja nalja.

Kuna tabelis on Levadial kahepunktiline edumaa, on suurem surve just Floral. «Kui tahame meistriks tulla, peame neid võitma. Muud varianti siin ei saagi olla,» vaatas Karol Mets Flora TV vahendusel matšile ette. «Läheme Levadiale kõva lahingut andma ja tahame sealt võitjana väljuda.»

«Levadia on teadagi tugev meeskond, kes pressib kõvasti. Peame olema hästi valmis ja leidma oma mängu,» sõnas Flora peatreener.

Pärast tänast on mõlemal tiitlipretendendil veel pidada kolm mängu. Levadiat ootavad ees FC Infonet, Jõhvi Lokomotiv ja Narva Trans. Floral tuleb vastamisi minna aga Transi, Tallinna Kalevi ja Sillamäe Kaleviga.

Jalgpall

Tartu Tammeka – Sillamäe Kalev 1:4

Tabeliseis: 1. FC Levadia 75 punkti / 32 mängu, 2. FC Flora 73/32, 3. Sillamäe Kalev 70/33, 4. Nõmme Kalju 69/32, 5. FC Infonet 54/32, 6. Paide linnameeskond 29/32, 7. Narva Trans 28/32, 8. Tartu Tammeka 25/33, 9. Jõhvi Lokomotiv 15/32, 10. Tallinna Kalev 12/32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles