Bengals ja Hunt said nulliga tappa

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: AFP/SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengalsi alamägi sai jätku, kui kaotati 0:27 ameerika jalgpalli liigas NFL Indianapolis Coltsile kuivalt 0:27.

Kui midagi ei õnnestu, siis midagi ei õnnestu. Oli teada, et Bengalsi mängujuht Andy Dalton on võõrsil ka hädas, eriti kui puudub parim püüdja A.J. Green. Aga ei saadud käima ka jooksumängu, õigupoolest ei mingit rünnakut. Colts seevastu tegutses rahulikult ja noppis 27:0 võidu.

Ükskõik, millist statistikat vaadata, Bengals oli hädine. Rünnakul suudeti läbida vaid 135 jardi, kuid kaitse lubas vastastele 506 jardi.

Bengalsil on kirjas 3 võitu, 2 kaotust ja viik. AFC põhjadivisjoni juhib Baltimore Ravens (5-2), Cleveland Brownsi seis on 3-3, Pittsburgh Steelers (3-3) mängib hiljem. 

1. veerandaeg:

Bengals on Coltsi kaitse vastu täiesti andetu. Mängujuht Andy Dalton on söötnud vaid tosin jardi. Õnneks kaitse peab, kuigi Hundil väga hullata ei lasta. Korra võttis Bengals vastastel värava lähedal palli käest, teinekord pidas kaitse sedavõrd, et Colts pidi leppima löögiväravaga ja juhib 3:0.

2. veerandaeg:

Bengalsi rünnak ei liigu kuhugi. Esmakordselt saadi kolme katsega läbitud vähemalt 10 jardi poolaja viimasel minutil - esmalt vastastele määratud karistuse tõttu, seejärel korra ka omal jõul, aga kordagi pole jõutud värava lähedalegi. Colts seevastu sai kirja touchdowni, kuid Bengalsi kaitse tõttu juhib vaid 10:0.

3. veerandaeg:

Midagi ei muutu, Bengalsi rünnak ei toimi. Ühtegi korda pole palli mängu pandud vastase territooriumill - kust siis need punktid. Kaitse on enam-vähem, kuigi Coltsil lubati üks touchdown lisaks - 0:17.

Hunt sai siiski kirja vastase mahatõmbamise, hea seegi.

4. veerandaeg:

Tegusid teeb Colts, lisades kaukasse 10 punkti. Bengalsi üritused ei kanna vähimatki vilja.

Enne mängu:

Pärast kolme võidukat vooru oli Bengals tulikuum, kuid mänguvaba nädalaga jahtus ning pidi seejärel leppima kaotuse ja viigiga. Colts seevastu kaotas kaks esimest kohtumist, kuid võitis neli järgmist. Mõlemad juhivad siiski oma divisjoni.

Statistika põhjal on Colts nii rünnakul kui kaitses parem, saati ei tee vigastuse tõttu kaasa Bengalsi staarpüüdja A.J. Green. Lisaks pole mängujuht Andy Dalton võõrsil teab kui kindel. Seega on Colts selge favoriit.

Asjatundjate arvates on Bengalsil, keda vaevavad vigastused, treenerite kehv töö ja vähene võitlusvaim, näitamise koht. Kaotus Coltsile võib jalad lõplikult alt lüüa, võit aga anda uue hoo.

Begals peab esmalt peatama Coltsi jooksumängu, teiseks ahistama vastaste mängujuhti Andrew Lucki nii, et too asuks valesööte tegema, kolmandaks peatama Coltsi tight endid ja lõpuks võitlema viimse sekundini, siis on lootust.

Just kaitseliin on viimases kahes mängus hätta jäänud. Spetsialistid kurdavad, et Hunt ei saa oma jõudu näidata, sest pääseb harva platsile. Just Hunt oli see, tänu kellele hooajaeelses kohtumises Colts 35:7 purustati – ta murdis vastaste mängujuhi kolm korda maha ja tunnistati kohtumise parimaks – kuigi siis mängisid peamiselt teised koosseisud. Ehk on tänagi Hundi päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles