Pärnu mänedžer: võit tuli füüsilise ettevalmistuse pealt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jätkab meistriliigas täiseduga
Pärnu jätkab meistriliigas täiseduga Foto: Ants Liigus

Pühapäeval läksid korvpalli Eesti meistriliigas vastamisi kaks meeskonda – KK Pärnu ja Rakvere Tarvas –, kes ei olnud sel hooajal kaotanud meistriliigas ühtegi kohtumist. Lisajale läinud mängu võitis ja jätkab kaotusteta Pärnu, kes oli Rakverest üle tulemusega 91:79.

Esimene veerandaeg möödus Rakvere juhtimisel. Pärast seda, kui Renato Lindmets oli Pärnu poolelt avanud skoori, haaras Tarvas juhtohjad enda kätte, olles esimese veerandi järel ees 28:20. Pärast pisikest pausi sai uue hoo sisse Pärnu, kes hakkas kaotusseisu vähendama ja jõudes Tarvast vaid mõne punkti kaugusele. Seejärel tabas Rakvere mitu kolmepunkti viset järjest, kasvatades taas oma eduseisu ja juhtides poolajaks 47:37.

Teisel poolajal jätkus mäng Rakvere vedamisel, kes kasvatas oma eduseisu hetkeks juba 16-punktini. Pärnu aga ei olnud veel alla andnud ning enne otsustavat kümmet minutit oli seis 60:53 Tarva poolt vaadatuna. Neljandal veerandajal läks mäng aga veelgi põnevamaks. Kodupubliku toel mänginud Pärnu jõudis kohtumise lõpusekunditel viigini, mis tähendas vaid üht – ees oli ootamas lisaaeg. Lisaaega kontrollis juba täielikult Pärnu, kes Renato Lindmetsa vedamisel võttis lõpuks kindla 91:79 võidu.

«Mäng algas nagu meie paar viimast mängu – kurvalt. Mehed ei pane alguses nii kaitses kui ka rünnakul täistuuridega minema, vaid laseme esimesed positiivsed emotsioonid vastasel tekkida. Ja täna pani vastane meile esimese poolajaga 11 kolmest, aga see ongi Tarva mäng,» alustas KK Pärnu mänedžer Mait Käbin. «Vahe õnneks ei läinud väga suureks. Tundus, et Tarvas oli lõpuks rohkem väsinud kui meie. Füüsilise ettevalmistuse pealt tuli meil see võit,» lisas ta.

Käbin ei olnud ka kogu meeskonna eriti peatreeneri töö kiitmisega kitsi: «Lisaaja kangelane oli meie jaoks Renato Lindmets. Kiidaks ka Elgar Tamsalu ja kõiki teisi väljakul käinud mängijaid. Eriliselt tahaksin välja tuua meie treeneri Heiko Rannula, kuna kõik lisaaja ja paaripunktilised võidud on treeneri võidud, et tahaks teda selle eest kindlasti kiita.»

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber kiitis huvitava mängu järel vastaseid: «Eks see mäng oli sama stsenaariumi järgi kui meie mäng Raplaga, kui siin juhtisime,siis seal tulime järgi. Pärnu mängis väga hea mängu ja meie ei suutnud kuidagi oma üleolekut ära kasutada. Lõpus oli meil veel võimalus võita, kuid Cipruss ja Sokk ei pannud vabaviskeid ära. Au Pärnule, kes tegi südika partii.»

Pärnakate poolelt oli resultatiivseim Rannar Raap, kes viskas 24 punkti. Teda toetasid Renato Lindmets lisas 19, Sandis Silavs 15 ning Elgar Tamsalu 11 punkti. Lindmets korjas veel lauast 10 palli ja andis 8 resultatiivset söötu. Rakvere suurimad punktitoojad olid Roberts Stumbris 18, Sten-Timmu Sokk 14, Kaspars Cipruss 12 ning Martin Jurtom 11 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles