Video: Mercedes tähistas ajaloolist vormel-1 MM-tiitlit kahepäevase peoga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel-1 tiim kindlustas võistkondliku MM-tiitli.
Mercedese vormel-1 tiim kindlustas võistkondliku MM-tiitli. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 tiim kindlustas nädala eest peetud Venemaa etapil kolm etappi enne hooaja lõppu tootjate meistritiitli. Inglismaal Brackleys asuvas tehases korraldati sel puhul kõigile võistkonna liikmetele kahepäevane pidu.

Oma tänusõnad laususid Mercedese tehase töötajatele ja teistele võistkonna liikmetele nii tiimis juhtival kohal töötav kolmekordne maailmameister Niki Lauda kui ka Mercedese praegused sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, kes peavad veel välja selgitama individuaase maailmameistri. Kolm etappi enne hooaja lõppu on Hamiltonil tabelis 291 ja Rosbergil 274 punkti.

Mercedese debüteeris vormel-1 sarjas tootjana 1954. aastal ning oli kohe edukas, kui Juan Manuel Fangio kolis poole hooaja pealt Maseratilt Mercedese rooli ning tuli nende autol ka maailmameistriks. Sama kordas Fangio järgmisel aastal, kuid tollal veel tiimide arvestuses MM-tiitlit välja ei jagatud. 1955. aastal tegi aga Mercedese sõitja Pierre Levegh Le Mansi 24 tunni sõidul mootorispordi ajaloo kõige kohutavama avarii, kus hukkus 84 inimest, ning Mercedes taandus mootorispordist täielikult.

Vormel-1 sarja naasti tootjana alles 2009. aastal ning kaks esimest hooaega lõpetati neljandana. Järgnes veel üks pettumust valmistanud viies koht, kuid mullu oldi tiimide arvestuses juba teised ning tänavu kindlustati ajalooline tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles