Venelastele maksetähtaja seadnud Pareiko lahkub klubist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko.
Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko. Foto: Turkpix/SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Sergei Pareiko ei ole sel hooajal koduklubis Nižni Novgorodi Volgas põhikoosseisu mahtunud ja ta on sunnitud koos mõne kaaslasega harjutama põhitiimist eraldi. Nagu Pareiko varasemalt lubas, võttis ta pärast viimatisi koondisemänge Leedu ja Inglismaaga olukorra lahendamise käsile ning sel nädalal on oodata tulemust.

«Olen saatnud klubile paberi, et homseni (tänaseni – toim) on neil aega ära maksta kõik võlgnevused, mida on 4,5 kuu palga jagu. Lisaks peaksid nad mind taas kaasama esindusmeeskonna tegemistesse,» rääkis Pareiko Volgale esitatud nõudmistest ning avaldas, mis juhtub, kui neid ei täideta: «Siis katkestan teisipäeval omalt poolt meeskonnaga lepingu ning tulen kolmapäeval Tallinna. Kogu juhtum läheb seejärel edasi UEFAsse.»

«Arvan, et nad ei hakka maksma ning seega on minu jaoks asjad tegelikult selged. Meeskonnas tahetakse, et eraldi treenivad mehed lahkuksid, ja praegu on asjad niimoodi ka minemas,» selgitas 37-aastane väravavaht. «Minu eest ajab asju üks Bulgaariast pärit advokaat. Tema teeb kõik tööd ära ning minu ülesanne on panna vajalikesse kohtadesse allkiri.»

Pareiko on ka varasemalt avaldanud, et mõlemale osapoolele on selge, et tema vanuses jalgpallurit on raske müüa ning mänguaja leidmiseks on vajalik praegune kontraht lõpetada ja leida talvel uus tööandja. Volgaga ühepoolselt lepingu lõpetamise korral ongi vaja asjad ka UEFAga korda ajada, et Eesti koondislane saaks seejärel liituda mõne teise klubiga. Samas on vaja dokumente sellegi jaoks, et oma välja teenitud töötasu ikkagi kätte saada.

Pareiko jaoks on juba plaan paigas, mis saab edasi, kui ta sel nädalal Volga meeskonna juurest lahkub. Kuna 12. novembril on Eesti koondisel kavas maavõistlusmäng Norraga ja 15. novembril EM-valikmatš San Marinoga, on väravavaht leidnud võimaluse enda vormis hoidmiseks.

«27. oktoobril on plaanis minna kümneks päevaks Poola, seal on mul kokkulepe tuttava väravavahtide treeneriga. Saaksin seal harjutada ja vormi hoida. Seejärel vaataksin, kas oleks võimalik veel Levadia trennidega liituda,» tutvustas Pareiko edasisi plaane.

Venemaa esiliigas hoiab veel mullu kõrgliigas mänginud Volga praegu 15. vooru järel 21 punktiga 11. positsiooni. Eile viigistati 1:1 Pareiko kunagise tööandja Tomski Tomiga. Tomsk hoiab parasjagu 29 silmaga 2. kohta ehk on praeguse seisuga püüdmas taas pääset kõrgemasse seltskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles