Van Gaal kirus ennast: ütlesin välja lolli eesmärgi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal tunnistas, et ütles välja rumala eesmärgi, kui teatas juulis ametisse asudes, et tema töö tulemusi võib hinnata kolme kuu pärast.

Hollandlane usub küll endiselt öeldu mõttesse – tiimi ülesehitamine nõuab aega –, kuid kahetseb samas, et piiritles selle aja nii selgelt. «Kolme kuu mainimine oli minust väga loll tegu, sest nüüd ajakirjanikud muust ei räägigi,» nentis van Gaal ESPNi vahendusel. «Alati loeb viimane mäng, aga mäng võib üles-alla käia. Siis tuleb taas tõus. Raske on öelda, mis kuupäeval või mis mängus see juhtuda võib.»

Van Gaal meenutas ka 2009. aastat, kui ta asus Müncheni Bayerni treeneriks ning alustas hooaega samuti keskpäraselt, nii et novembris räägiti juba tema vallandamisest. Pöördepunktiks osutus võõrsil saadud 4:1 võit Torino Juventuse üle ning lõpuks jõudis Bayerni Meistrite liiga finaali ja tuli Saksamaa meistriks.

United on van Gaali sõnul sellisest sädemest veel siiski kaugel, ehkki kaks viimast mängu West Hami ja Evertoniga on võidetud. «Kui Juventuse alistasime, andis see meile psühholoogilise eelise. Aga see oli väga hea mäng – Evertoni vastu ei mänginud me väga hästi. Võib-olla küll esimesed 60 minutit, aga mäng kestab 90 minutit. Küsimus pole punktides, vaid mängustiilis, formatsioonis, mängufilosoofias – just neid asju peame hindama. Punktid tulevad niigi, kui hästi mängime,» sõnas van Gaal.

Hollandlase arvates ei ole United tänavu tiitlipretendent. «Iga meeskond võib teoreetiliselt võita, aga praegu on maailmas tugevamaid meeskondi. Peame enda oma alles üles ehitama. Seepärast ongi mul kolmeaastane leping,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles