Nool Gatlini «kodustamist» ei poolda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Margus Ansu

Eesti ei peaks «kodustama» teiste riikide andekaid sportlasi, kes oma riikide koondistesse ei mahu, leiab olümpiavõitja Erki Nool, kommenteerides Priit Pulleritsu tänases Postimehes välja käidud ideed, et Eesti võiks dopingupatuse Justin Gatlini enda esisprinteriks värvata.

Küsimusele, kas Justin Gatlinile peaks pakkuma võimalust Eesti koondist esindada, vastas Nool eitavalt.

«Justin Gatlin, kuigi ta on olümpiavõitja, on juba piisavalt selles vanuses, et ta ei anna meile midagi juurde,» ütles Nool.

Tema sõnul võiks «kodustamise» peale mõelda noorte sportlaste puhul, kes annaks ka meie sportlastele midagi juurde, näiteks aitaks neil treeningpartneritena paremaks saada.

Teistel juhtudel ei pidanud Nool välissportlaste koondisesse võtmist mõttekaks. Ta tõi näiteks Aserbaidžaani, kus EMi koondises võistles kolm etiooplast.

«See ei ole enam EM, kui kõik riigid hakkavad neid massiliselt sisse ostma,» märkis ta.

Ka Norra koondises võistlesid mõned Aafrika päritolu sportlased, kuid nemad olid juba Norras sündinud. Nende koondises osalemist pidas Nool igati loogiliseks ja aktsepteeritavaks.

«Lihtsalt sellepärast, et saada kusagil tabelis kõrgem koht, pole see väga õige,» jäi ta koondiste välisjõududega tugevdamise osas skeptiliseks.

Tänases Postimehes kirjutas Priit Pullerits, et sel nädalal Eestis võistlevale sprinterile Justin Gatlinile tuleks teha ettepanek Eesti kergejõustikukoondisega liitumiseks.

Äsja nelja-aastase võistluskeelu lõpetanud jooksja ei mahu enam USA koondisesse ega saa kutseid nimekatele võistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles