Pistorius mõisteti tüdruksõbra tapmise eest viieks aastaks vangi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna selgus viimase aja spordimaailma ühe kõige kõmulisema sportlase Oscar Pistoriuse kohtuprotsessi lahendus, kui kohtunik Thokozile Masipa teatas oma tüdruksõbra tapmises süüdi mõistetud paraolümplase karistuse: Pistorius saadetakse trellide taha viieks aastaks.

Pistoriuse protsessis jõuti septembris otsuseni, et oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi läbi vannitoa ukse surnuks tulistanud Pistorius on süüdi ettekavatsemata tapmises. Seejärel jätkusid istungid selle üle, milline peaks olema Pistoriuse karistus, ning kuna Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste järgi ei ole ettekavatsemata tapmise eest ühtselt määratud miinimumkaristust, pidi kohtunik Masipa langetama otsuse oma äranägemise järgi. Maksimaalselt oleks võinud kuulsa paraolümplase vangi mõista 15 aastaks, süüdistajad nõudsid Pistoriusele minimaalselt 10 aasta pikkust vangistust.

Pistorius kuulas tänase karistuse ettelugemise ära rahulikult ja pühkis pärast vangistuse pikkuse kuulmist pisaraid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles