Fernando Alonso tulevik: Mercedesest vaheaastani

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonsol on mõtlemisainet piisavalt: kui Ferrarist lahkuda, tuleb üsna kiiresti leida uus tiim.
Fernando Alonsol on mõtlemisainet piisavalt: kui Ferrarist lahkuda, tuleb üsna kiiresti leida uus tiim. Foto: AFP/SCANPIX

«Arvan, et võime kõik nõustuda, et (Fernando) Alonso on praegu parim sõitja. F1 sarjas tuleb aga osata ka kaadri taga niite tõmmata ja seda ta alati kõige paremini ei tee.» Nii nentis vormel-1 sarjas hetkel kõige kuumema teema keskel oleva Ferrari sõitja Fernando Alonso kohta 1997. aastal maailmameistriks tulnud Jacques Villeneuve. Kui selle hooaja lõpuni on jäänud vaid kolm etappi, valitseb hispaanlase tuleviku suhtes segadus ja kuna suurematel tiimidel on järgmiseks aastaks juba sõitjad olemas, võib kahekordne maailmameister 2015. aastaks tööta jääda.

F1 sari jõuab järgmisena Ameerika Ühendriikidesse Austini ringrajale ning kuulujuttude kohaselt kavatseb Ferrari just vahetult enne USA etappi teatada, kes hakkavad 2015. aastal kuulsa Itaalia autotootja masinate rooli keerama. Mainekate väljaannete ja vormel-1 portaalide info kohaselt plaanib Ferrari järgmisel hooajal jätkata Kimi Räikköneniga ning tuua soomlase kõrvale neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli, kes ütles hiljuti, et tahab lahkuda oma praegusest meeskonnast Red Bullist.

Tahab Mercedesesse?

Asjade selline käik tähendaks, et viimased neli aastat Ferraris sõitnud Alonso peab endale otsima uue kodu, aga see ei ole praeguses seisus enam üldse lihtne ülesanne. Nimelt on suuremad meeskonnad oma uue hooaja sõitjad juba ära kinnitanud: Vettelist ilma jäänud Red Bull panustab noortele ning jätkab Daniel Ricciardo ja lisanduva Daniil Kvjatiga, Williams kinnitas Felipe Massa ja Valtteri Bottase jätkamise ning kuulujuttudest hoolimata plaanib Mercedes jätkata sel hooajal sarja valitsevate Nico Rosbergi ja Lewis Hamiltoniga.

«Meil on mõlema oma sõitjaga leping 2015. aastaks olemas ja tahame jätkata praeguse koosseisuga. Meeskonna toimimisele oleks kahjulik tuua tiimi keegi teine, seega on meie prioriteediks jätkata 2015. aastal Nico ja Lewisega,» andis Mercedese tiimi boss Toto Wolff mõista, et kuigi Alonsot on seostatud nende meeskonnaga, ei plaani nad nimekale hispaanlasele ruumi teha.

Kuulujutud Mercedese ja mitmel aastal nii tiimibosside kui kaassõitjate poolt parimaks valitud Alonso koostööst ei pruugi aga olla täiesti alusetud, sest BBC hinnangul võib hispaanlane noolida kohta tiimis juba 2016. aastaks, sest järgmise hooaja järel lõpeb meeskonnal leping Hamiltoniga ning siis oleks hispaanlasel võimalik briti koht endale kaubelda.

McLaren versus vaheaasta

Kui Alonso Mercedese rooli istumine näib praegu veel olevat siiski tulevikumuusika, siis märksa tõsisemalt seostatakse temperamentset sõitjat McLareni meeskonnaga, kuhu ta kuulus ka 2007. aastal. BBC väitel proovib Alonso endine meeskond meelitada meest järgmisest hooajast kasutusele võetavate Honda mootoritega, mis peaksid muutma McLareni oluliselt konkurentsivõimelisemaks.

Kuigi McLareni esindajad pole otseselt kinnitanud, et nad Alonsoga läbirääkimisi peavad, ei ole samas kommenteeritud ka tiimi praeguste sõitjate Jenson Buttoni ja Kevin Magnusseni tulevikku. «Tõsi ta on, et see (2015. aasta sõitjate kinnitamine – toim) on võtnud veidi rohkem aega, aga meil on kavas seda teha siiski enne hooaja lõppu,» jäi McLareni tiimi võidusõidudirektori Eric Boullieri sõnavõtt üsna napiks.

F1 asjatundjate hinnangul võib Alonso ja McLareni koostöö puhul saada aga takistuseks lepingu pikkus: võimalikku Mercedesega liitumist ootav 33-aastane Alonso tahab vaid ühe aasta, meeskond aga mitme aasta pikkust kontrahti. «McLaren on hea meeskond, aga tean Hondat hästi ja arvan, et nad ei suuda nii kiiresti edu saavutada,» avaldas arvamust omaaegne vormelisõitja Jacques Villeneuve.

Neljal korral maailmameistriks tulnud vormelilegend Alain Prost teatas samuti, et Alonsot võib McLarenis edu oodata vaid pikema aja jooksul. «Mulle tundub, et tema suurimaks motivatsiooniks oleks liituda Mercedesega. Kui ta valib aga McLaren-Honda, saab võitmine olema esimesel aastal väga raske ning tundub vähetõenäoline, et nad kutsuvad ta meeskonda vaid üheks aastaks,» andis Prost mõista, et Alonso ja meeskonna soovid võivad lahku minna.

Veel ühe võimalusena võib 2001. aastast vormel-1 sarjas osalev Alonso võtta vaheaasta ning jätta ühe hooaja sõitmata. «Tehnilisest vaatepunktist ei kaota ta liiga palju, võib-olla natuke tunnetust. Samas, kui ta on Mercedesega 2016. aastaks juba lepingu alla kirjutanud, on vaheaasta loomulikult võimalik,» spekuleeris Prost.

Alonso ise on jäänud kuulujuttude kommenteerimisel tagasihoidlikuks ega ole oma tulevikuplaane avalikustanud. «Hindan kõrgelt teie huvi, aga ükskõik, mis kuulujutte te kuulete, teadke siiski, et minu prioriteet on praegu ringrajal. Nautige ja usaldage, parim on veel tulekul,» teatas Alonso oma Twitteri kontol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles