ManCity tõehetk Meistrite liigas ja rekordijaht

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City loodab, et Sergio Agüero (paremalt kolmas) suudab ka Meistrite liigas kastanid tulest tuua.
Manchester City loodab, et Sergio Agüero (paremalt kolmas) suudab ka Meistrite liigas kastanid tulest tuua. Foto: Reuters/ScanPix

Pärast koondisepausi jätkatakse sel nädalal taas mängudega jalgpalli Meistrite liigas, kui kavas on alagrupiturniiri kolmanda vooru matšid. Eesti aja järgi täna kell 19 seisab ees valitseva Inglismaa meistri Manchester City tõehetk, kes läheb Moskvas tühjade tribüünide ees vastamisi sealse CSKAga.

Senise kahe vooruga on City suutnud koguda vaid ühe punkti ning Müncheni Bayerni ja AS Romaga sammu pidamiseks on kindlasti vaja noppida Venemaalt kolm punkti. Meistrite liigas endale ebaõnnestuja maine külge saanud City läheb tänasele mängule vastu positiivsete emotsioonidega, kuna nädalavahetusel alistati Pre­mier League’is Sergio Agüero nelja värava toel 4:1 Tottenham.

«Läheme iga aastaga paremaks, kuid selles sarjas on raske edu saavutada. Loomulikult tahaksime seda liigat võita, kuid selleks on vaja teha kõvasti tööd ja õppida eelmiste aastate vigadest,» rääkis City kaitsja Pablo Zabaleta The ­Guardiani veergudel enne tänast olulist matši.  

Samas soovib edasipääsukonkurentsi sekkuda ka senised mõlemad kohtumised kaotanud CSKA, kes peab rassistlike fännide tõttu taas tühjade tribüünide ees mängima. «Teame, et City kaitse on nõrk, ja soovime seda ära kasutada. Teame nende kohta kõike, kuna mängisime ka mullu samas alagrupis. Peame andma endast parima, kuna edasipääsulootuste säilitamiseks vajame head tulemust,» on moskvalaste ründaja Ahmed Musa matši eel enesekindel.

E-alagrupi teises kohtumises võõrustab Roma täna seni mõlemad mängud võitnud Bayernit. F-alagrupis seisab aga tähtis kohtumine ees FC Barcelonal. Viimati Meistrite liigas PSG-le kaotanud Barcelona vajab oma positsioonide kindlustamiseks täna kindlasti kodus Amsterdami Ajaxi vastu positiivset tulemust ehk loomulikult võitu.

Kolmapäevases keskses kohtumises võõrustab Liverpool tiitlikaitsjat Madridi Reali. Kui Real on alustanud hooaega kahe võiduga, siis Liverpool pidi eelmises voorus veidike ootamatult tunnistama Baseli paremust.

Lisaks jälgitakse Barcelona ja Reali matše sel nädalal eriti hoolsalt, kuna õhus on Meistrite liiga kõigi aegade väravalöömisrekord. Esikohal on selles arvestuses endiselt 71 tabamusega Reali legend Raul, kuid talle hingavad juba kuklasse Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Ronaldo arvel on praeguse seisuga 69 ja Messil 68 väravat ning meeste viimase aja vormi arvestades on Rauli rekord sel nädalal juba püütav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles