Lätlaste kinnitus: Eestist saab korvpalli EMil Läti alagrupikaaslane

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis tähistamas EM-finaalturniirile pääsemist.
Eesti korvpallikoondis tähistamas EM-finaalturniirile pääsemist. Foto: Andres Haabu

Läti Korvpalliliit kinnitas täna ametlikult eelmisel nädalal kokku lepitud plaani, et Eesti koondisest saab järgmise aasta EMil Läti alagrupikaaslane.

Eelmisel reedel nõustus Eesti Korvpalliliit otsusega, et Eestile broneeritakse alagrupiturniiriks 17 500 piletit ning Läti koondise alagrupikaaslaseks saanud Eesti rahvusmeeskond peab oma mängud Riias. Täna kinnitas vastavat otsust ka Läti korvpalliliit.

«Eesti kasuks rääkis aritmeetika. Võimalus, et saame esimese asetusega grupist vastaseks Leedu, on väga suur - 50%. Ülejäänud 50% on võimalus saada vastaseks Hispaania, sest teised kaks tugevaima asetuse saanud riiki Prantsusmaa ning Horvaatia on korraldajamaad. Kuuenda asetusega grupist Eesti saamine oma alagruppi oleks olnud vaid 25% tõenäosus,» selgitas Läti Korvpalliliidu kodulehel otsuse tagamaid Läti Korvpalliliidu juht Valdis Voins.

«Eestil ja Leedul on palju sarnasusi: korvpalli populaarsus, fännitraditsioonid, lähedus Riiale, huvi eduka koostöö vastu. Põhjanaabrite kasuks otsustasime seetõttu, et seal põhjustas EMi alagrupiturniir oluliselt suuremat vastukaja kui Leedus, kus fännid on harjunud sellega, et nende meeskond osaleb suurturniiridel ja tähtsatel mängudel ning nemad on valmis sõitma ka Lille'i, et meeskonda toetada. Eesti pole seevastu 14 aastat EMi finaalturniiril mänginud ja fännid ootavad pikisilmi sellist turniiri,» lisas Voins.

Läti Korvpalliliidu juht avaldas lisaks lootust, et siiski saadakse loosiga vastaseks Leedu ning kõik Balti riigid mängivad ühes alagrupis.

Eesti ja Läti ülejäänud alagrupikaaslased selguvad 8. detsembril toimuval loosimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles