Sulgpallurid jahivad pääsu EM-finaalturniirile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Andres Haabu

7-9. novembrini peetakse Tallinnas Tondiraba jäähallis võistkondlike sulgpalli Euroopa meistrivõistluste valikturniir. Eesti vastased on Rootsi, Itaalia ja Luksemburgi koondised. Alagrupi võitja pääseb 2015. aasta veebruaris Belgias toimuvale finaalturniirile.

Sulgpalliliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul on esimest korda sulgpalli tiitlivõistluse toimumine Eestis tunnustus siinsele ala arengule: «Soovime pakkuda spordihuvilistele Euroopa parimal tasemel sulgpalli. Loodame, et see toob veelgi publikut sulgpalli juurde.»

Võistkonnavõistluses mängitakse igas kohtumises nais- ja meesüksikmäng ning kolm paarismängu – nais-, mees- ja segapaarismäng. Valikturniiri favoriit on Rootsi, kuid alagrupis teisena asetatud Eesti võistkond loodab kodus kõigile vastastele tõsiselt vastu hakata. Eesti koondise liidrid on olümpiakogemusega Kati Tolmoff ja Raul Must.

Esireket Raul Musta hinnangul on finaalturniirile jõudmine keerukas, kuid Eestil on võimalused edasipääsuks olemas: «Mängijate soov valikturniiri võita on tugev. Kui Euroopa meistrivõistluste valikturniir kodus toimub, tuleb võtta olukorrast maksimum, samal ajal võistlemist nautides.»

Lisaks üksikmängudele loodab Eesti võidupunkte saada eeskätt naispaarismängus. Eesti naismängijatest on maailmaedetabelis kolmesaja parima hulgas hetkel neli eestlannat, lisaks Tolmoffile Karoliine Hõim, Kristin Kuuba ja Laura Vana. Koondisse kuulub veel Helina Rüütel ning meestest Kristjan Kaljurand, Raul Käsner, Mihkel Laanes ja Heiko Zoober.

Eesti võistkond mängib 7. novembril kell 19.00 Luksemburgiga, 8. novembril kell 16.00 Itaaliaga ja 9. novembril kell 15.00 Rootsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles