Rannatennisistid on teel maailma tippu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reigo Tõnsberg ja Kurmo Annus koos turniiri võitjate Marighella Matteo ja Alex Mingozziga
Reigo Tõnsberg ja Kurmo Annus koos turniiri võitjate Marighella Matteo ja Alex Mingozziga Foto: tennis.ee

Eesti rannatennisistid  Reigo Tõnsberg ja Kurmo Annus on tänavu tegemas karjääri parimat hooaega.

Viimati osalesid Tõnsberg ja Annus Tokyos peetud ATP 500 Japan Openi raames peetavatelt rannatennise võistlustel, kus jõuti veerandfinaali. Sellise tulemusena pole varem keegi eestlastest G1 turniiril jõudnud. Võistlustel osalesid maailma parimad rannatennisistid Itaaliast, USAst,Venemaalt ja mujalt.

32 alustanud paari seast alistati esialgu Jaapani paarid Iwasa Takeshi – Kondo Takeshi ja  Aizawa Kotaro -Tanaka Shigeki.Veerandfinaalis mindi kokku hilisemate turniiri voitjatega Marighella Matteo ja Alex Mingozziga kelle paremust tuli sedakorda tunnistada.

Pääsuga veerandfinaali teeniti 60 ITF maailmareitingu punkti ja  rahaline auhind. Järgmisena püüavad eestlased võistelda rannatennise suurimal võistlusel Arubal, mis toimub novembri keskpaigas.

Seoses rannatennise üha kasvava populaarsusega, planeeritakse ka edaspidi rannatennist mängida tavatennise suurvõistlustega paralleelselt. Jaapanlased ise usuvad et 2020. aastal Tokyos toimuvatel olümpiamängudel on see ala esindatud näidisalana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles