Korvpallikoondise tsenter naudib mängimist Leedus

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Kast viskel.
Valeria Kast viskel. Foto: Erakogu

Eesti naiste korvpallikoondise keskmängija Valeria Kast kuulub sel hooajal Leedu klubi Hoptrans-Sirenose ridadesse.

Kast mängis eelmisel hooajal Bulgaaria meistriliigas Beroe klubis, ent enne sinna siirdumist oli juba suhelnud ka Sirenose esindajaga. «Kahjuks jäid nad tookord veidi hiljaks ja lõpuks leppisime kokku, et suhtleme järgmisel aastal,» räägib kahemeetrine korvpallur.

Ta püüab korvpalli armastavas Leedus ka uusi asju omandada. «Treener Linas Šalkus on väga range, väga nõudlik, aga nõuab neid asju, mida kõik head mängijad peavadki oskama. Kaitsemäng on tema jaoks kõige olulisem,» ütleb Kast. «Ta parandab minu puhul asju, mida keegi pole väga ammu parandanud. Pärast Hispaania kõrgliigat on Leedu liiga kõige tugevam, kus mänginud olen. Töö käib, see ongi hea märk, kui saad aru, et kasvad ka, mitte ainult ei mängi.»

Kast on varem lisaks Eestile pallinud Lätis, Hispaanias, Valgevenes, Kreekas ja Bulgaarias.

«Leedu inimesed austavad korvpalli, vahet pole, kas naiste või meeste. Korvpall on korvpall ja korvpall on siin kindel number üks,» kinnitab Kast.

Leedu meistriliigas on Hoptrans-Sirenos hetkel kolmandal kohal. Kast on seni kolmes kohtumises visanud keskmiselt 8 punkti ja võtnud 4 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles