CSKA vilistas UEFA poolt määratud karistusele?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva CSKA fännid mängus Roma meeskonna vastu.
Moskva CSKA fännid mängus Roma meeskonna vastu. Foto: SCANPIX

Meistrite liiga kolmanda vooru avamäng Moskva CSKA ja Manchester City vahel pidi Himki koduareenil toimuma tühjade tribüünide ees, kuna Moskva klubile oli määratud rassistlike fännide tõttu vastav karistus kolmeks kodumatšiks. Siiski oli CSKA kodumängule tribüünidel umbes 350 kohaliku meeskonna toetajat, mis ajas muidugi inglastel harja punaseks.

Nii tegi Briti ajaleht Daily Mail ülevaate, et kellel oli üldse ametlik luba staadionil viibida. Piletiga pealtvaatajaid: 0 inimest. Klubide esindajaid: mõlemast meeskonnast 75. Mängijaid väljakule saatvad lapsed ja nende vanemad: 50. Meedia: 150. UEFA partnerid (sponsorid): 300.

The Guardian teatas juba pärast kohtumist, et City esitas UEFA-le ametliku kaebuse staadionil viibinud CSKA fännide kohta. Väidetavalt ongi UEFA asunud juba asja uurima ning seniste teadete kohaselt müüdi sponsoritele mõeldud pileteid ning meediapääsmeid mustal turul CSKA fännidele, kes siis keelule vaatamata elasid häälekalt tribüünidel mängule kaasa. Kohtumise teisel poolajal tegid ka UEFA ametnikud tribüünidele kogunenud CSKA sümboolikaga inimestest pilte ja videosid.

«Fänne ei tohtinud staadionil olla, kuid siiski oli seal sadu CSKA toetajaid. Loomulikult pole see number suur probleem, kuid kus olid meie fännid? Miks meie toetajaid areenile ei lubatud? Kokkuvõttes karistati niimoodi ju hoopis City’t,» pahandas The Guardiani veergudel ManCity kapten Vincent Kompany.

«Kõnealused inimesed olid partenerid ja sponsorid. Kui nad on CSKA fännid, siis see on ju meile hea. Kõik kutsuti UEFA poolt, mitte CSKA poolt,» teatas Moskva klubi pressiesindaja Sergei Aksjonov süüdistuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles