Kangert ja Taaramäe müüvad end paljaks

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe, seni veel särgid seljas, püksid jalas.
Tanel Kangert ja Rein Taaramäe, seni veel särgid seljas, püksid jalas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti parimad profiratturid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe kogusid kokku hulga isiklikku spordivarustust – pükse, särke, sõidukingi – ning panevad selle laupäevasel Rattalaadal müüki. Eesmärk on koguda raha noorte hüvanguks. Kangert annetab saadud tulu oma esimesele klubile Viko, Taaramäe aga omanimelisele tiimile.

«Kes varakult kohale tuleb, saab end minu abil pealaest jalatallani Astana vormi panna,» kinnitas Kangert.

Ehk siis mõõduka summa eest on võimalik muutuda Kangertiks?

«Või Vincenzo Nibaliks, sest vorm on meil sama. Õigemini oli, sest Nibali krooniti tänavu Itaalia meistriks ja suvest sõidab ta teistsuguse särgiga,» selgitas Kangert.

Verd, higi ja pisaraid särkidel-pükstel küljes pole, sest lõhkine ja kasutatud kaup on minema visatud või ära kingitud. «Keegi, aga ma ei tea kes, sõidab näiteks ringi särgiga, milles ma Šveitsi velotuuri etapi võisin,» rääkis Kangert ja lisas, et ta ise jätab endale igast hooajast alles ühe särgi ning kavatseb tulevikus kogu komplekti kodus seinale raamida.

Kes loodab Kangertilt osta pisut kulunud tippjalgratast, peab pettuma, sest neid müüki ei tule: «Isiklikke rattaid on mul täpselt üks – sain selle pika lunimise peale Astanalt osta. Turuhinda ei küsitud, kuid pidin maksma siiski rohkem kui võileiva eest.»

Võileivahinna ja turuhinna vahepealne summa tuleb välja käia ka Kangerti ja Taaramäe särkide-pükste eest. «Minul oleks vaja saadud raha eest osta Viko noortele jalgratas, võimaluse korral kaks või kolm. Nende praegused sõiduvahendid on iganenud.»

Rattaprofid kehastuvad ise müüjateks, seega saab särgile soovi korral ka autogrammi ning sooja käepigistuse ja õlalepatsutuse kauba peale.

Rattalaat toimub Laagris Škoda esinduses laupäeval algusega kell 10. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles