Raviarst: Schumacher võib mõne aastaga täielikult paraneda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpus toimunud suusaõnnetuse tagajärjel koomasse langenud endist vormelisõitjat Michael Schumacherit kuus kuud ravinud arst külastas nüüdseks kodusel ravil olevat Schumacherit. Dr Jean-Francois Payen rääkis, et paranemine on pikk protsess, kuid andis lootust, et sakslane võib mõne aastaga peaaegu täielikult paraneda.

45-aastane Schumacher viibib juba mõnda aega kodusel ravil Šveitsis, kus tema eest hoolitseb 15-liikmeline meedikute meeskond.

«Näen tema paranemises edasiminekut, ent tervenemine on pikk protsess. Nagu teiste sarnaste vigastustega patsientide puhul, võib taastumine võtta üks kuni kolm aastat, seega peame olema kannatlikud,» rääkis Payen.

«Abikaasa Corinne on teinud kõik selleks, et Michaeli paranemist soodustada ja temaga tegelevad tipptasemel arstid,» lisas Payen. «Elus pärast rasket peatraumat esineb suuremaid või väiksemaid järelmõjusid, ent tuleb parimat loota ja edasi minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles