Evelin Ilves ja Andrus Ansip sõidavad Tartu Rulluisumaratonil koos tipptriatleetidega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves 2. Tartu Rulluisumaratonil
Evelin Ilves 2. Tartu Rulluisumaratonil Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Sel pühapäeval antakse stardipauk SEB 4. Tartu Rulluisumaratonile, kus tunnevad liikumisest ja ilusast suveilmast rõõmu ligi 1500 väikest ja suurt spordisõpra 15-st riigist. Koos teistega lähevad rajale Evelin Ilves ja Andrus Ansip.





SEB 4. Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu tunneb heameelt, et sportimine ei tunne ametit ega vanust. «Tore, et ka kõrged riigitegelased leiavad aega kiirete päevatoimetuste kõrvalt treenida ja rahvaspordivõistlustel osaleda,» sõnab Karu.

Päeva avavad kõige väiksemad rulluisutajad, kes kell 11:00 saavad Tartus, Narva mnt ja Jänese tn ristis stardi TILLUsõidule (500m) ja 11:30 MINImaratonile (3,4km). Lastesõidud on tasuta ja igat finišijoone ületajat ootavad auga välja teenitud medal, diplom, limonaad ja jäätis.
Lastesõitudele saab registreerida www.tartumaraton.ee ja võistluspäeval kohapeal.

Kell 12:30 saadab Eesti Vabariigi presidendiproua Evelin Ilves teele 15km läbijad ning kell 14:00 kihutavad Eesti Vabariigi kultuuriminister Laine Jänese sõnade saatel rajale 36km läbivad eliitsportlased ja harrastajad.
Teiste seas stardib pikemale distantsile koos Evelin Ilvesega ka Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip.

Tartu Rulluisumaraton peab sel aastal ühendvõistlust ja ühist punktide arvestust koos TriStar 111 Estonia triatloniga. Ühendvõistlusel panevad end koos Eesti triatleetidega proovile ka Inglismaa Ironman võistluse võitja Philip Graves ja naistearvestuses Hawaii Ironman võistluse teise koha omanik Desiree Ficker.

Tänaseks on oma nime kirja pannud 36km rajale 770 spordihuvilist ja lühemale distantsile 404 ehk kokku 1174. Neile lisanduvad praeguseks eelregistreerunud 133 last. Kõige kaugemad spordisõbrad tulevad pühapäeval Tartusse Argentiinast, USA-st ja Makedooniast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles