Volgast lahkunud Sergei Pareiko: küll nad hakkavad rääkima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko on valitud ka Eesti kõige stiilsemaks jalgpalluriks.
Sergei Pareiko on valitud ka Eesti kõige stiilsemaks jalgpalluriks. Foto: Sander Ilvest

Eesti jalgpallikoondise väravavahi Sergei Pareiko keeruline seis Venemaa esiliigaklubi Nižni Novgorodi Volga juures on saanud teatud mõttes lõpplahenduse – puurilukk on tagasi Eestis ning jääb puhkenud palgavaidluses ootama Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) otsust. Pareiko on kindel, et see langeb tema kasuks.

«Viisin klubisse paberid selle kohta, et katkestan eilsest (üleeilsest – toim) lepingu ja lahkun. Nüüd on neil vaja mulle tasuda praegused võlgnevused ja kogu summa kuni mu lepingu lõpuni ehk 2016. aastani,» tutvustas Pareiko olukorda. «Keegi minuga ühendust ei võtnud, eks nad arvavad, et neil on õigus. Aga olen kindel, et õigus on minu pool.»

Augusti lõpus palgalangusest keeldunud ja sestpeale põhimeeskonnast eraldi treeninud väravavahile annab kindlust see, et üks sama saatusega meeskonnakaaslane on kadalipu juba edukalt läbinud. «Tema lahkus Volgast varem ja hiljuti tuli UEFA-lt klubisse kiri, mis kohustas neid palka välja maksma. Tean, et nad võtsid temaga juba ühendust ja uurisid, kuidas saaks kompromissile jõuda. Aega võtab, aga küll nad hakkavad rääkima,» sõnas Pareiko.

Eesti koondis peab 12. novembril maavõistlusmängu Norraga ja kolm päeva hiljem Serravalle staadionil tänavuse viimase EM-valikmängu San Marinoga. Nendeks kohtumisteks valmistumine Pareiko sõnul ei kannata. «Juba esmaspäeval sõidan Poola, oma endise väravavahtide treeneri juurde. Seal saan harjutada 7. novembrini ja kui tagasi tulen, siis eeldatavasti algabki juba koondiselaager,» sõnas Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles