Sakslaste rõõm ja inglaste konarlik algus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli mängijad (punases) jäid Madridi Realile kindlalt alla.
Liverpooli mängijad (punases) jäid Madridi Realile kindlalt alla. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas on kõigis alagruppides seljataga kolm vooru ning teatud jõujooned juba välja kujunemas. Head hoogu naudivad Saksa klubid, samal ajal kui Inglismaa meeskondade tee kulgeb – Londoni Chelseat kõrvale jättes – endiselt üle kivide ja kändude.

Liverpool võõrustas tiitlikaitsjat Madridi Reali ning kui viie aasta eest purustati kuninglik klubi kodus koguni 4:0, siis nüüd oli tasumise tund – efektse avavärava löönud Cristiano Ronaldo vedamisel võttis Real kindla 3:0 võidu ja jätkab täiseduga. Portugallase tabamus oli talle Meistrite liigas 70. ning nüüd lahutab teda Rauli rekordist veel ainult üks värav.

«Ma ei muretse selle rekordi pärast – tean, et õige pea saan selle enda nimele,» lausus Ronaldo pärast kohtumist. Teises sama alagrupi mängus sai Ludogorets tänu Jordan Minevi teise lisaminuti tabamusele 1:0 jagu pikalt vähemuses mänginud Baselist ning nüüd on nii Liverpoolil, Baselil kui ka Ludogoretsil tabelis kolm punkti.

Londoni Arsenal oli võõrsil mannetu mänguga Anderlechtilt lüüa saamas, kuid viimase paari minutiga suudeti tänu Kieran Gibbsi ja Lukas Podolski väravatele pöörata kaotusseis 2:1 võiduks. Teises sama alagrupi kohtumises võimutses Dortmundi Borussia Istanbuli Galatasaray üle 4:0 ning jätkab täiseduga, olles kolme Meistrite liiga vooruga kogunud rohkem punkte kui kaheksa vooruga koduliigas.

«Lõime õigel ajal väravaid, aga kergelt see võit küll ei tulnud. Esiteks ei tohi me Bundesligas enam lasta endale nii lihtsaid väravaid lüüa ja teiseks vajame räpasemaid võite,» tutvustas Dortmundi peatreener Jürgen Klopp tulevikuplaane.

Mõru pilli pidi alla neelama Itaalia meister Torino Juventus, kes jäi võõrsil 0:1 alla Olympiakosele. Eelmise hooaja finalist Madridi Atletico alistas viigiga lõppenud avapoolaja järel 5:0 Malmö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles