Vladimir Klitško on enne suurt tiitlimatši vihale aetud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Kubrat Pulev.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Kubrat Pulev. Foto: SCANPIX

15. novembril on kavas profipoksi üleraskekaalus kavas järjekordne tiitlimatš, kui WBA, IBFi, WBO ja IBO meistrivööde omanik Vladimir Klitško läheb vastamisi bulgaarlase Kubrat Puleviga. Matš pidi esimalt toimuma juba septembris, kuid Klitško vigastus lükkas selle edasi. Samas on Pulevi leerist tulnud ukrainlase suunas mitmeid süüdistusi, mis on Klitško juba vihale ajanud.

Tavapäraselt on Klitško meheks, kes eriti teiste poksijate suunas tühje sõnu ei loobi, kuid Pulevi kohta oli tal viimati Polsat TV-le antud intervjuus öelda. Pulevi leer ning teda esindav Sauerlandi tiim on võtnud matši eel sõna dopingukontrolli teemal ning leidnud, et seda tuleks teha sarnaselt olümpiamängudele. Antud teema pole aga Klitškole meeltmööda.

«Alati on sellised jutud tulnud Sauerlandi poolt. Sama asi oli ka (Aleksander) Povetkiniga ning nüüd on see alanud ka Puleviga. See on täielik jama. Jälgin alati reegleid. Mul on Saksamaa Poksiliidu litsents ning järgin nende reegleid. Pole mõtet sellest rääkida ja lihtsalt süüdistada,» pahandas Klitško. «Nad tahavad mulle naha alla pugeda. Ma ei teagi, mida nad täpselt plaanivad.»

Viimase matši pidas Klitško Austraaliat esindava Alex Leapaiga ning toona tuli ukrainlasele võit küllaltki kergelt. Nüüd uuriti Klitško käest, kas Pulev võiks olla tõsisem vastane.

«Mis sa siis ütled, kui ma Pulevi esimeses raundis nokauteerin?» vastas Klitško ajakirjanikule. «Ma ei alahinda kedagi. Olen 100 protsenti matšiks valmis.»

Samas avaldas Klitško ka lootust, et peagi õnnestub tal ehk heidelda ka puuduva WBC meistritiitli eest.

33-aastane Pulev on karjääri jooksul pidanud 20 matši ning need kõik ka võitnud. 11 võitu on tulnud nokaudiga. 38-aastase Klitško arvel on 62 võitu ja 3 kaotust. 52 võitu on tulnud nokaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles