Postimehe otsepilt: Nabi asub Palusalu mälestusvõistlustel esikohta püüdma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (vasakul).
Heiki Nabi (vasakul). Foto: Toomas Tatar

Kristjan Palusalu mälestusvõistlused toovad sel nädalal Tallinna 11 erineva riigi maadlejad ja suurmehe enda olümpiamedalid. Juba sel nädalavahetusel, 25. oktoobril, toimuvad Tallinnas Kalevi Spordihallis 27. korda Kristjan Palusalu mälestusvõistlused kreeka-rooma maadluses. Välisriikide esindajatele üha enam huvi pakkuv võistlus toob maadlusmatile 11 erinevat riiki, sealhulgas Eesti paremiku eesotsas Heiki Nabiga. 24. oktoobri õhtul toimub 40. korda ka Eesti-Soome maavõistlus.

Eesti Spordimuuseumi erinäitusega jõuavad võistluspaika kõikidele vaatamiseks Eesti sportlaste olümpiamedalid. 46 ainulaadset medalit eesotsas Kristjan Palusalu omadega ning Baruto isikunäituse ja Eesti maadlejate saavutustega maailmas on tasuta näitusena Tallinnas üleval ainult kahel päeval.

Eesti Maadlusliidu ja Eesti Spordiseltsi Kalev poolt korraldatavad võistlused pakuvad lisaks huvitavatele maadlusmatšidele ka meelelahutuslikku video- ja valgusšõud koos huvitavate esinejatega. Kogu võistluspäeva kommenteerivad Ivar Kotkas ja Tarvi Thomberg Postimees online vahendusel. Võistluspäeva austavad oma kohalolekuga kahekordne maailmameister August Englas ja teised lugupeetud maadlusveteranid.

Eelvoorude ajal on võimalik matše Postimehe vahendusel vaadata kahelt erinevalt matilt, kust kaamera näitab võistluse üldplaani. Alates finaalidest näitab üks kaamera peaväljaku üldplaani ning teine kaarema näitab mati kõrvalt suuri plaane võistlejatest.

Võistluspäeva kava :

25.10

11.00-14.00 eelvõistlused

14.30 Mälestushetk Kristjan Palusalu ausamba juures

15.00-15.15 Võistluste pidulik avamine

15.15-17.00 Finaalid ja autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles