Euroopa suurklubidel on seoses Katari MMiga oma nõudmine

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks välja nägema üks 2022. aasta jalgpalli MMi võõrustav areen, mis peaks kerkima Al-Wakrahi.
Selline peaks välja nägema üks 2022. aasta jalgpalli MMi võõrustav areen, mis peaks kerkima Al-Wakrahi. Foto: SCANPIX

Euroopa suurklubid on tegemas Rahvusvahelisele Jalgpalli Liidule FIFA-le ettepanekut seoses 2022. aastal Kataris toimuva MM-finaalturniirga. Klubide arvates peaks 2022. aasta MM toimuma maikuus.

Katar võitis 2010. aastal endale MMi korraldamise õiguse, kuid seejärel on pidevalt räägitud sellest, et finaalturniiri korraldamine suvel ei tule kõne alla, kuna Kataris on sel ajal lihtsalt liiga kuum, teatab BBC Radio 5.

Euroopa Jalgpalliklubide Assotsatsioon (ECA), mille ridadesse kuuluvad teiste seas näiteks Manchester United, Müncheni Bayern, FC Bacelona, Madridi Real, PSG, Liverpool jne, on võimliku toimumisajana arutanud 2022. aasta maikuud. ECA arvates oleks kevadel turniiri korraldamine kõige mõistlikum ja see ei mõjutaks nii palju ka klubide liigahooaega. Maikuus on Kataris keskmine õhutemperatuur 35 kraadi, kuid kuu lõpus temperatuurid aina tõusevad.

Seoses Katari MMiga on arutluse all olnud erinevaid stsenaariumeid ja räägitud on ka sellest, et MM üldse neilt ära võtta. FIFA president Sepp Blatter leidis hiljuti, et 2022. aasta MM tuleks hoopis pidada detsembris, kuna 2022. aasta alguses on kavas olümpiamängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles