Bengals: kolme nädalaga NFLi parimast kehvimaks

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Bengalsi mängumees Mike Nugent
Pettunud Bengalsi mängumees Mike Nugent Foto: SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals võib ameerika jalgpalli liigas NFL teha ajalugu – ekspertide arvates ei leidu vist meeskonda, kes oleks tipust nii kiiresti ja äkki mutta vajunud.

Kolme esimese vooru järel kuulutati Bengals NFLi parimaks, kolm mängu hiljem üheks kehvimaks tiimiks. Kui Bengals pühapäeval Baltimore Ravensile vastu ei saa, võib suud ilmselt play-off’ist puhtaks pühkima hakata.

Bengals alustas hooaega kolme kena võiduga ning pea kõik agentuurid-ajalehed-ajakirjad eesotsas Sports Illustratediga tõstsid meeskonna NFLi tugevusedetabelis esimeseks-teiseks. Järgnes mänguvaba nädal ning algas häving. Esmalt kaotati New England Patriotsile, siis viigistati Carolina Panthersiga ning möödunud pühapäeval saadi haledalt 0:27 tappa Indianapolis Coltsilt.

Kui Bengalsi kaitse oli null, siis rünnak miinustes. Arvud – 0 punkti, 135 läbitud jardi, 20 minutit pallivaldamist vastase 40 vastu – on märksa ilusamad tegelikkusest.

Eksperdid olid üsna veendunud, et Bengalsite treenerite kollektiiv veetis mängueelse nädala rannal lesides ega teinud teragi vastase tundmaõppimiseks. Nii ründe- kui ka kaitseplaan olid sedavõrd õudsed, et neid kasutades pole võimalik võita mitte ainsatki mängu. Ja mis eriti hull – peatreener Marvin Lewis hõljus kui udus ega teinud katastroofi peatamiseks midagi.

Kolm viimast mängu on ilmsiks toonud Bengalsi suurimad probleemid:

mängujuht Andy Dalton pole võimeline meeskonda üldises kaoses võidule vedama, vaid läheb kaosega kaasa;

Bengalsi kaitse kiidetud sügavust pole tegelikult olemas. Kui põhimehed midagi ei suuda, siis asendajaid neile ei leidu. Siinkohal kiruti teiste kõrval ka Hunti: mees, sul on näitamise koht, tule ja tee;

meeskond on muutunud võrreldes esimese kolme nädalaga pehmeks ja aeglaseks. Kaitsjad on kui jogurt ja vastased samm-kaks kiiremad.

AFC põhjadivisjonis püsib Bengals (3 võitu, 2 kaotust, viik) veel teisel kohal Baltimore Ravensi (5-2) järel ja Pittsburgh Steelersi (4-3) ees. Pühapäeval minnakse kokku just Ravensiga ja kui taas tuleb alla jääda, muutub olukord kriitiliseks. Üks asi on seis turniiritabelis, kuid kaotused enamasti hoogu juurde ei anna, vähemalt Bengalsile mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles