18-aastane nooruk testis põhjalikult Räikköneni vormel-1 autot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteban Ocon.
Esteban Ocon. Foto: Twitter/ Esteban Ocon

Lotuse vormel-1 võistkond andis kolmapäevasel ja neljapäevasel testil noorele prantslasele Esteban Oconile võimaluse testida põhjalikult Kimi Räikköneni kahe aasta vanust vormelit.

Septembris 18-aastaseks saanud Ocon läbis kahe päeva jooksul Valencia ringrajal üle 150 ringi, roolides autot, millega Kimi Räikkönen võistles 2012. aastal. «Esteban oli erakordselt tubli, täites kõik talle pandud ülesanded. Ta on ilmselgelt väga andekas, sest ta leidis kiirelt hoo ja tundis end autos väga kindlalt. Temalt saadud tagasiside oli paljulubav ning kindlasti näeme teda õige pea taas vormel-1 auto roolis,» lausus Lotuse võidusõidujuht Alan Permane portaalile Autosport.

Autospordi andmetel saab Ocon endale järgmiseks hooajaks Lotuse tiimi juures püsivama rolli. Lõppenud hooajal võitis prantslane Euroopa vormel-3 sarja, edestades Tom Blomqvisti ja 2015. aastal vormel-1 sarjas Toro Rosso tiimis debüteerivat Max Verstappenit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles