Nabi ja Arusaar jätsid Palusalu mälestusvõistluste tiitlid koju

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (sinises) Londoni olümpiamängude finaalis
Heiki Nabi (sinises) Londoni olümpiamängude finaalis Foto: Liis Treimann

Täna, 25. oktoobril selgitasid 11 erineva riigi esindajad 27. Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel kreeka-rooma maadluse meistrid. Eestlased pakkusid väärikaid matše: Heiki Nabi (-130 kg) ja Ardo Arusaar (-98 kg) saavutasid enda kehakaaludes esimesed kohad, kolmandad kohad tõid Alo Toom (-85 kg) ja Silver Tõgen (-75 kg).

Nabi kordas selle aasta  maailmameistrivõistluste ponksimatši, võites bulgaarlast Lyubomir Dimitrovi 1:0. Arusaare võit Maxim Safaryani (Venemaa) üle K. Palusalu mälestusvõistlustel on muutumas juba traditsiooniks: nimelt eelmisel aastal suutis ta seda raskekaalu poolfinaalis.

Kahel järjestikusel päeval Kalevi Spordihallis toimunud võistluste esimesel päeval näitasid küll soomlased Eesti-Soome maavõistluses enda ülekaalu eestlaste üle 6:2, kuid teisel päeval eestlaste poolt koju jäetud neli medalit näitasid, et Eesti paremik on oma hooaja viimasel suurvõistlusel tippvormis. Pealtvaatajad ei pidanud pettuma, sest lisaks huvitavatele matšidele jõudis võistluste raames Eesti Spordimuuseumist Tallinnasse erandkorras kohale näitus eestlaste olümpiamedalitest ja Baruto isikunäitus. Eestlaste maadluse tugevust kinnitasid ka näitusele toodud erinevad auhinnad maailma suurvõistlustelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles