Kreek aitas koduklubi napi võiduni, Puparti meeskond kaotas

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek koos Oliver Vennoga blokis.
Ardo Kreek koos Oliver Vennoga blokis. Foto: volley.ee

Prantsusmaa võrkpalli meistrivõistluste teises voorus sai võidurõõmu maitsta jälle Ardo Kreek, samas kui Keith Puparti koduklubi teenis taaskordse kaotuse.

Kreegi koduklubi Pariisi Volley oli laupäeval võõrsil napilt 3:2 (21, -24, 24, -24, 11) parem Narbonne'ist. Eesti koondise temporündaja arvele jäi 17 punkti, selle näitajaga oli ta oma meestest Nikola Georgievi ja Dimitrii Bahovi järel paremuselt kolmas, vahendas volley.ee.

«Enda mänguga võib peaaegu rahule jääda, blokis oleks võinud mõne punkti rohkem tuua,» ütles Kreek pärast mängu, jäädes rahule ka tulemusega kolm-kaks: «Seal saalis on iga punkt kulla hinnaga, sest neil on väike, pime ja väga ebamugav hall mängimiseks. Seega saime õnneks kaks punkti ja mitte vähem.»

Rünnakul näitas Kreek hiilgavat 83-protsendilist efektiivsust (12-st 10), pallingul tõi ta ässadest viis punkti (vigu kolm) ja blokipunkte kogunes kaks. «Side usaldab mind üldiselt, aga täna sain üsna vähe tõsteid. Ei küsinudki, miks seekord nii,» sõnas Kreek, kelle punktisumma oleks Pariisi hispaanlasest sidemängija Guillermo Henrnani soovil võinud suuremgi olla. Kaotajate parim oli kogenud hispaanlane Guillermo Falasca (26 punkti). Meenutuseks nädal varem toimunust - avavooru 3:1 võidumängus pälvis 16 punkti toonud Kreek MVP ehk parima mängija auhinna.

Teise Eesti koondislase Keith Puparti koduklubi Arago de Sete teenis taas kaotuse, kui võõrsil peetud mängus AS Cannes'i vastu Sete meeskond geimivõiduni ei küündinud, punkte koguti 20, 24 ja 18. Pupart oli 9 silmaga meeskonna paremuselt teine punktitooja, seitse neist kogunes rünnakul ja kaks blokis.

Võidukalt alustasid naiste meistrivõistlusi Prantsusmaal kaksikõed Natalja Bratuhhina, Polina Bratuhhina Pitou ja Eliisa Peit. Nende koduklubi Terville Florange võitis kohtumise Veneselles'i vastu 3:1 (-19, 17, 21, 16), kusjuures Polina oli 21 punktiga naiskonna resultatiivseim. Kolmanda geimi algusest lõpuni platsil viibinud Natalja kontosse jäi kuus silma (kasutegur +2) ja ainult kolmandas geimis vahetusest sekkunud Eliisa Peiti arvele üks serviviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles