Kalev/Cramo ja Tarva magus nädalavahetus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Foto: Kristjan Teedema

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo saavutas Ühisliigas Venemaa klubide üle teise järjestikuse võidu, kui eile alistati koduväljakul 75:71 Samara Krasnõje Krõlja. Kolmanda veerand­aja alguses võis oodata isegi ligi 30-punktilist võitu, ent matši lõpp vajus kalevlastel päris ära.

«32 minutit kontrollisime mängu ja tegime selle hooaja parima esituse,» rääkis Kalevi peatreener Alar Varrak. Kohtumise lõpus tegi vastane Kalevi 72:46 eduseisult 21:0 vahespurdi. «Teist mängu järjest on viimane veerandaeg visatud meile 30 punkti. Me ei saanud korve ja mängu tempo kadus ära. See oleks ülim pauk olnud, kui see mäng oleks ära läinud.»

Kalevlastel on nüüd turniiritabelis kirjas kaks võitu ja kaks kaotust ning järgmisena ootab ees matš soomlaste Loimaa Bisonsiga, kellel on tabelis üks võit ja kolm kaotust. «Selge on see, et kurb ei saa tabeliseisu üle olla. Volgogradi üle saadud võit oli siiski üllatavam kui tänane (eilne – toim),» märkis Varrak, kes avaldas, et talle teeb viimaste heade esituste juures muret Frank Elegari suur mängukoormus. Eile viibis ameeriklane platsil 35 minutit ning pingile saadetigi ta alles viie vea peale.

Pärast viimaseid võite kalevlased siiski pilvedes ei hõlju. «Väga selgelt on meeles, kuidas eelmisel pärast Banviti ja [Kaasani] Unicsi üle saadud võite [Indrek] Kajupank ütles, et nüüd hakkabki nii olema,» sõnas Varrak, viidates sellele, et mullu säravatele esitustele loodetud edu ei järgnenud. «Siiski on hooajale olnud üllatavalt hea algus. Samas, palju situatsioone on veel läbi mängimata ning taktikaliselt tuleb mitmeid asju juurde võtta.»

Külaliste juhendaja Boriss Sokolovski andis pärast matši toimunud pressikonverentsi teada, et klubi omanikud ei olnud nende seekordse esitusega üldse rahul ja kodus tuleb juhtunu kohta aru anda. «Kalev ei ole lihtne vastane, kuid ilmselt olime enne mängu liiga enesekindlad ja arvasime, et võidame,» arutles Sokolovski. «Kalevil on iseloomu ja nad näitasid seda ka Volgogradis. Minu arvamus mängu kohta on, et näitasime halba taset. Meie ülemused andsid juba teada, et tulemusega ei olda rahul. Samarasse tagasi jõudes istume maha ja arutame asja.»

Nädalavahetusel toimus põnev kohtumine ka Eesti liigas, kui Rakvere Tarvas alistas koduplatsil 75:71 Tartu Rocki. «Kokkuvõtvalt võiks öelda nii, et neil ei olnud kõige parem päev ning meie tegime oma selle hooaja parima mängu. Kui nad omad asjad ära teevad, siis meil võimalust poleks,» arvas Tarva peatreener Anders Sõber laupäevasest võidust. «Meie poisid võitlesid ikka kõvasti!»

«Hooaja algus on meie jaoks vaevaliselt kulgenud. Fakt on see, et tulemused pole olnud loodetud tasemel. Peaksime praeguseks olema juba paremad,» tunnistas aga Rocki juhendaja Gert Kullamäe.

Rocki ootavad peagi ees aga tähtsad mängud, kui 4. novembril alustatakse Eurochallenge’i sarjaga. «Selline ebakindlus on sees ning loovus ja sujuvus puudub. Oleme väljakul nagu robotid,» rääkis Kullamäe. «Meeskonna keemia on vaja paika saada. Üks hea õnnestumine võib panna asjad sujuma. See on minu lootus.»
---------------------------------------------

Korvpall

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Samara Krasnõje Krõlja 75:71

Kalev/Cramo: Arbet 24, Veideman 13, Machado 13, Škele 9, Keedus 8, Elegar 3+11 lp, Kitsing 3, Hallik 2.

Tabeliseis (kokku 16 meeskonda): 1. Nižni Novgorod 3 võitu/0 kaotust, 1. Kaasani Unics 3/0... 8. Kalev/Cramo 2/2.

Eesti liiga

Valga/Maks&Moorits – TLÜ/Kalev 73:66, Rakvere Tarvas – Tartu Rock 75:71, Tyco Rapla – TTÜ 89:71.

Tabeliseis (võiduprotsendi järgi):

1. Kalev/Cramo 2 võitu / 0 kaotust, 2. Tyco Rapla 4/1, 3. Rakvere Tarvas 3/1, 4. KK Pärnu 3/2, 5. Tartu Rock 5/5, 6. Valga/Maks& Moorits 1/2, 7. TTÜ 1/4, 8. TLÜ/

Kalev 0/4.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles