Pistoriuse tapetud tüdruksõbra ema tegi jahmatava ülestunnistuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeva Steenkamp ja Oscar Pistorius.
Reeva Steenkamp ja Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Hiljuti mõisteti oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmise eest viieks aastaks vanglasse endine Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplane Oscar Pistorius. Nüüdseks, kui Pistorius on trellide taha saadetud, tegi Steenkampi ema ülestunnistuse, milles väitis, et tema tütar ei maganud kordagi kuulsa sportlasega ning saatuslikul ööl tahtis neiu Pistoriuse maha jätta.

Möödunud aasta veebruarikuus Steenkampi läbi vannitoa ukse surnuks tulistanud Pistorius väitis kohtuprotsessi käigus, et nad plaanisid neiuga ühist elu, kuid Steenkampi ema June on nüüdseks väitnud, et kolme kuu pikkuse suhte jooksul noored isegi ei maganud koos ja Reeva plaanis noormehe maha jätta.

«Nad jagasid voodit, aga ta kartis viia nende suhet järgmisele tasandile,» väitis June The Timesi ajakirjale antud intervjuus. «Usun, et nende suhe hakkas lõppema. Oma südamepõhjas ta ei uskunud, et see neist kumbagi õnnelikuks teeb,» lisas June Steenkamp.

Reeva ema on kirjutanud ka raamatu, kus ta väidab, et Pistorius oleks varem või hiljem kellegi tapnud. «Tema riided olid pakitud. Meil ei olnud mingit kahtlust: ta plaanis Oscari sel õhtul maha jätta. Reeva jaoks oli ebaõnn, et ta teda kohtas, sest varem või hiljem oleks ta kellegi niikuinii tapnud. Ma tõesti usun seda,» kirjutas Steenkampi ema.

Lõuna-Aafrika Vabariigi kohus mõistis Pistoriuse süüdi ettekavatsemata tapmises ja määras ta viieks aastaks vanglasse, kuid reaalselt peab paraolümplane veetma vanglas ilmselt vaid 10 kuud, sest edasi saab ta taotleda kodust aresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles