Video: maffiahirmus meeskonnad lõid kümne minutiga viis omaväravat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia jalgpalliliigas nähti jaburat kohtumist, kus mõlemad meeskonnad üritasid kaotada.
Indoneesia jalgpalliliigas nähti jaburat kohtumist, kus mõlemad meeskonnad üritasid kaotada. Foto: Ekraanitõmmis videost

Palli eest minema jooksev väravavaht ja oma võrku sihitud löögid - Indoneesia jalgpalliliigas pakkusid jabura vaatemängu PSS Slemani ja PSIS Semarangi klubid.

 Ehkki mäng peeti varasema vägivalltsemise tõttu suletud uste taga, jõudsid videoklipid sellest kiirelt avalikkuse ette. Mõlemad olid edasipääsu kindlustanud ja kaotusega ei tahtnud kumbki riskida, võiski näha, kuidas esimese 80 minuti jooksul seisid mängijad peamiselt keskringi ümber ja keeldusid ründamast.

Lõbusaks läks aga viimase kümne minuti jooksul, kui mõlema meeskonnani jõudis ühes teiste mängude tulemustega info, et kaotus aitaks neil vältida kohtumist Pusamania Borneo FC klubiga, mille omanike juured ulatuvad Indoneesia maffialadvikusse. Kiiremini reageeris Sleman, lüües enda võrku kaks palli ja jäädes kaks minutit enne mängu lõppu 0:2 kaotusseisu. Semarang jõudis aga «ennast koguda» ja vastata kolme omaväravaga, kusjuures neist viimased kaks sündisid juba üleminutitel.

Lõpuks märgiti seega protokolli 3:2 võitjaks Sleman, kuid oma tahtmise said lõpuks mõlemad hirmunud meeskonnad - Indoneesia jalgpalliliit otsustas nad meistrivõistlustelt eemaldada. Sedasorti käitumine pole Indoneesia jalgpallis enneolematu, sest näiteks 1998. lõi Tiger Cupil mänginud riigi rahvuskoondis Tai vastu meelega omavärava, et mitte minna poolfinaalis kokku võõrustaja Vietnamiga. FIFA määras väravalööjale Mursyid Effendile eluaegse võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles