Kvalifikatsioonist karistuse tõttu loobuv Vettel: loll reegel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Sebastian Vettel vaatab vormel-1 sarja USA etapi kvalifikatsiooni tõenäoliselt kõrvalt, kuna teda karistati lubatud jõuallikate limiidi ületamise eest karmilt. Sakslane ise pole aga sedasorti reegliga sugugi rahul.

Neljal järjestikusel aastal maailmameistriks tulnud Vettel on sunnitud USAs kasutama juba kuuendat jõuallikat ning peab selle eest loovutama stardirivis kümme kohta. Kuna aga USAs tulebki Caterhami ja Marussia rahaprobleemide tõttu starti üldse vaid 18 autot, otsustab Red Bull ilmselt jõuallika säästmise eesmärgil Vettelit kvalifikatsioonis üldse mitte rajale saata ning laseb tal startida boksiteelt.

«Tundub, et vahetame jõuallika ja kanname karistuse ära Austinis. See on igatepidi loll reegel!» vahendab The Guardian sakslase emotsionaalset arvamust. «Inimesed panevad teleka käima ja näevad, kuidas üks tüüp passib niisama ega tee midagi.»

Tänavuse hooaja vormel-1 autode jõuallikas koosneb kuuest osast – sisepõlemismootorist, selle laadijast, kineetilise energia laadijast, energiasalvestist, turbolaadurist ja elektroonikaplokist. Kõigi nende komponentide puhul on hooaja jooksul lubatud kasutada viit eksemplari, kuuenda kasutuselevõtt toob aga kaasa karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles